hirdetés

Picit pártállami időket idéző, hangulatot keltő kijelentést tett a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos ugyanis kijelentette, hogy a 2018-as pjongcsangi téli olimpián az éremszerzés az elvárás a rövid pályás gyorskorcsolyázóktól. Az ötödik ötéves tervet még vártuk a hír hallatán, de az most nem volt.  Természetesen megértjük a korisok MOKSZ-vezérét, hogy diadalt vár, fényeset. Mi is. De azért parancsba ne adjuk, mert a sportban bármi megtörténhet.

orbán-kósa

Téli olimpián még nem nyertünk aranyérmet, viszont a mostani felkészülés és az eredmények annyira biztatók, hogy már elvárás, hogy a 2018-as olimpiáról érmet, érmeket, köztük aranyat kell elhozni – nyilatkozott Kósa Lajos az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: a decemberi, sanghaji világkupa 5000 méteres versenyében győztes férficsapat korösszetétele abszolút ideális, és ugyanez a nőkről is elmondható.

Bekerültünk gyorskorcsolyában a legjobbak közé, meg tudjuk verni a világot, s a jövőben is ez a feladat – mondta Kósa Lajos, aki hangsúlyozta, azért mernek érmeket remélni, „mert nem csak egy számban, egy versenyzőnk esélyes.

Knoch Viktor, aki Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba csapattársaként részese volt a sportágtörténeti sanghaji sikernek, kifejtette: a szeptemberben rajtolt szezont már kifejezetten úgy kezdték, hogy világkupát szeretnének nyerni.

Minden versenyre úgy utazunk ki, hogy győzni szeretnénk, s ez most szerencsére sikerült is. A következő cél az, hogy simán kijussunk az olimpiára, és ott aztán érmet, akár aranyat nyerjünk – tette hozzá.

Knoch Viktor elmondta, hogy egyéniben szeretnének minden távon három versenyzőt indítani a 2018-as ötkarikás játékokon.

Nos mindez szép és jó és aranyos a korisok vezérétől, de mivel a sportban bármi megtörténhet, azért ne legyünk szomorúak, ha nem a legfényesebb érmet hozzák el téli sportolóink. Ráadásul a Fidesz frakcióvezetője már-már úgy tűnt, szinte kötelezőnek tartaná az éremszerzést, ami picit visszarepíthetett minket a pártállami időkbe, ahol mindent megszabtak előre. Így lett aztán az ötödik ötéves terv és a 120 százalékos munkateljesítmény is.