hirdetés

A Jobbik egykoron szebb napokat látott Eu-s politikusa Kovács Béla, azaz KGBéla nem vonult börtönbe, hiába ítélték el. Nos már ki is adták a körözést az ex-politikus ellen, akit Moszkva aligha fog kiadni egyhamar, ha ott éldegél. 

 

A Jobbik egykori politikusa a police.hu körözési listájában bukkant fel. Aligha volt ez az álma Kovács Bélának, azaz KGBélának, hogy gyilkosok és piti tolvajokkal szerepeljen egy helyen. Az ex-politikus körözési fotója kedden került fel a rendőrség oldalára.

Kovács vélhetően Moszkvában él vagy ki tudja hol nyaral vagy telel éppen.

A politikust tavaly nyáron másodfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla kémkedés miatt, a politikus azonban fellebbezett a döntés ellen. Emellett költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás vádjában is bűnösnek találták.

A vád szerint a politikus rendszeresen találkozott az orosz hírszerzéssel azután, hogy 2010-ben európai parlamenti képviselő lett, és információkat adott energetikai ügyekről vagy EP-választásokról. A másik ügy (erre vonatkozik a más bűncselekmények), egy OLAF-felvetés nyomán indult.