hirdetés

Dutyiba kerültek a baltával és botokkal a rendőrökre támadó encsi atyafiak, akik koronavírussal is riogatták az egyenruhásokat. A debreceni bíróság nem sokat habozott azon, hogy a rácsok mögé küldje a díszes társaságot.

 

Az encsi rendőrök azért szálltak ki az egyik közeli kistelepülésre csütörtök délután, mert bejelentés érkezett hozzájuk, hogy késsel támadt másokra egy fiatal férfi. A járőrök megjelentek a 21 éves fiatal házánál, és kijött a fiatalember, szidalmazni és fenyegetni kezdte a rendőröket, és felszólította őket, hogy távozzanak.

A rendőrök megpróbálták igazoltatni, de nem volt hajlandó igazolni a személyazonosságát. Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, és megragadta az egyik rendőr karjá, így megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól.

A rendőrök könnygázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, s annak kiérkezéséig az utcán várakoztak. Két gyanúsított azonban folyamatosan szidalmazta őket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított pedig baltát vett a kezébe és azzal futott a rendőrök irányába, de a családtagok azt is elvették tőle. Ekkor egyikük felvett egy betontömböt a földről és azt hajította a rendőrök felé.

A baltával fenyegetőző 25 éves férfi azt állította a rendőröknek, hogy koronavírussal fertőződött.
Elmondása szerint ezt azért mondta, hogy elkerülje az előállítását.

A négy férfi közül csak az egyik ismerte be a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, de a nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt mind a négy férfinak elrendelte a letartóztatását.

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében az egész ország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ezen helyzetben pedig különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be