hirdetés

Az Esti Újság birtokába jutott peres iratok alapján, úgy tűnik a Magyarok Világszövetsége nem igazán működik törvényesen. 2016.májusában jogerősen kimondta a Fővárosi Itélőtábla, hogy a 2012-es elnök és elnök-helyettes választásra és alapszabálymódosításra összehívott rendkívüli küldöttgyűlés összehívása jogsértő volt. Érdekes módon az eltelt 4 évben semmi nem történt, azóta is Patrubányi Miklós az elnök, és úgy tudjuk az elmarasztaló ítélet ellenére a törvénysértő események nem lettek korrigálva. Azóta sajnos az egykoron elismert szervezet elvesztette lobby erejét, súlytalan lett.

 

Picit megdöbbentő de az egykoron szebb napokat látott Magyarok Világszövetsége évek óta úgy működik, hogy a 2012-es elnökválasztás és minden határozathozatala törvénytelen volt. Igy kijelenthető, hogy Patrubányi Miklós elnökké választása nem volt jogszerű. Ezt pedig a Fővárosi Itélőtábla is kimondta 2016.májusában jogerősen.

Patrubányiék a bírósági verdikt alapján 2012.január 7.-én rendkívüli küldöttgyűlést hívtak össze. Az elnököt beperlő személyek kérték, hogy ezen az ülésen hozott határozatokat is semmisítse meg a bíróság. A küldöttgyűlés összehívása alapszabály ellenes volt. Ráadásul a Világszövetség nem minden tagja kapott meghívót, értésítést a küldöttgyűlés összehvíásáról és olyanok is részt vettek, akik erre nem voltak jogosultak.

A bíróság kimondta, hogy lényeges alapszabálysértés, hogy az MVSZ nem hívta össze igazolható módon a küldöttgyűlés valamennyi tagját.

Érdekes és egyben elgondolkodtató, hogy Patrubányiék még azt is eljátszották nem túl törvénytiszteló módon, hogy a bíróság felszólítására nem adták le azt a listát, hogy mely személy rendelkeztek a küldöttgyűlésen részvételi jogosultsággal és kik kaptak szabályszerű meghívót postai úton.

Összességében úgy tűnik, hogy a perelt és elmarasztalt küldöttgyűlés döntései nem lettek helyre rakva. Nem lettek korrigálva. Így adódik a kérdés, hogy mennyire legitim a szervezet működése ? Miért nem léptek a hatóságok, hogy rendet tegyenek ? Vagy tettek ? Akkor az miért nem lett eddig elmondva ? Miért nem beszéltek róla az elmarasztalt személyek ?

Természetesen az ügyben megfogjuk keresni a pert indító Geönczeöl Gyulát, aki
a Felvidéki Magyarok Világszövetségének egykori alapítója. s nem utolsó sorban Patrubányi Miklós MVSz elnököt is, hisz cikkünket folytatjuk.