hirdetés

Az Esti Újság úgy értesült, hogy Budapesten minden kerületben minimum 10- 20 rendőrrel kevesebb van a bűnügyi osztályoknál a minimálisan elvárható létszámnál. Azaz a kapitányságok úgy tűnik bizony túlterheltek, a határidőket nem tudják tartani és egyre több ügyet kell megoldaniuk, ami szinte már-már lehetetlen helyzete teremt és veszélyeztetheti is a biztonságos működést. Plusz most még a migráns helyzet is rontja a jövőbeli kilátásokat.

röszke-szegedma.hu

Az LMP szerint szükséges a rendőrség létszámának jelentős emelése, az elmúlt napok eseményei ugyanis azt bizonyították, hogy a létszámhiány veszélyezteti az ország közbiztonságát. Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője és Gerstmár Ferenc rendészeti szakszóvivő sajtótájékoztatójukon egyaránt drámainak ítélte a menekültek vonulásával kialakult helyzetet.

Gerstmár Ferenc a tartalékosok felvételét javasolta, és kijelentette azt is: ésszerűsíteni kell a menekültekkel kapcsolatos rendőri eljárásokat. Csárdi Antal arra mutatott rá: a főváros peremkerületeiben eddig is sem volt elégséges a rendőri jelenlét a közterületeken, és a határvadász század létrehozásával mindez megítélése szerint csak súlyosbodhat. A politikus ezért választ vár a belügyminisztertől arra: honnan pótolják majd a kerületekből elvezényelt állományt. A képviselő legalább a már korábban is ígért 3200 fős állománybővítést mindenképpen szükségesnek tartja. Fontosnak ítélte, hogy a kialakult helyzet ne kockáztassa Budapest vagy más városok közbiztonságát és kijelentette azt is: a menekültek tranzit utaztatására lenne szükség Röszkétől a nyugati határig, ez ugyanis mentesítené Budapestet.

Mindez az Esti Újság azon értesüléseit miszerint csak Budapesten minden kerületből minimum 10-20 főnyi rendőr hiányzik csak a bűnügyi osztályokról megerősítették az LMP szakpolitikusai. Úgy tudjuk a határidőket szinte már alig – alig tudják tartani a nyomozók, túl vannak terhelve, az ügyek pedig nem hogy csökkennének, hanem egyre csak szaporodnak. Ráadásul a menekült helyzet ezt a problémát csak fokozza. Hogy a BM miért nem vesz fel vagy miért nem hívja vissza valamiféle módon legalább a fővárosba a régi leszerelt nyomozók sokaságát nem tudni. Nyugdíjas profi, harcedzett rendőrből biztos van jó pár ezer, akik a fiatalokat még be is tudnák tanítani esetleg. Így az ügyek számát is lehetne csökkenteni pici odafigyeléssel.

(Fotó: szegedma.hu )