hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy akár hosszú-hosszú hónapokra is kénytelen lesz a fehérvári bíróság szüneteltetni a hírhedt agárdi fényevős gyermek halálesetperét. A tárgyalás most január 14-én folytatódik a Székesfehérvári Törvényszéken. A vádlott anyuka, akinek 18 hónapos gyermeke halt éhen, állítólag most veszélyeztetett terhes. Ráadásul a fényevős ügyről egyértelműen kiderült, hogy a meghalt 18 hónapos kisgyermek súlyos beteg volt, állapota az éhezéstől függetlenül és a természetgyógyász kezelései ellenére is gyógyíthatatlan volt. Felmerült annak a lehetősége, hogy a kis Benjamin gyógyíthatatlan betegségét vérfertőzés okozta.  

fényevő-kricskovics

Furcsaságok sora derült ki a halálra éheztetett agárdi baba ügyében. Egyrészt semmiféle fényevésről nem volt szó sohasem. A 18 hónapos kisfiú pedig súlyos, valamiféle genetikai örökletes betegségben szenvedhetett, s ez el is hangzott a tárgyalásokon, sőt felvetődött az esetleges vérfertőzés lehetősége is a tárgyalási napokon. A kisfiút állítólag nem lehetett volna meggyógyítani, betegségére gyógyírt ma sem tud az orvostudomány. Így a vádlott háziorvos és bioenergetikus exkatona aligha tudta volna meggyógyítani, maximum enyhíteni az esetleges fájdalmakat. Azonban a szintén vádlott szülők a háziorvossal nem igazán tartották a kapcsolatot.

Az agárdi gyermekhalál ügyében a négy vádlott esetében az orvosnál és a természetgyógyásznál aligha fog megállni a szándékos emberölés, úgy tűnik ó, hisz M. Bertalan abban a tudatban volt, hogy az ő energetikai kezelései mellett a kisbabát más szakorvos is vizsgálja, felügyeli. A természetgyógyász, úgy tudjuk, soha nem nyúlhatott a kisfiúhoz saját kezeivel, így közvetlen kontaktus sosem alakult ki köztük. A kisifún pedig az energetizáló kezelések nem segíthettek, mert más gyógyíthatatlan betegséggel is rendelkezett. Benjamin 18 hónapos korában éhen halt.

Az is tény, hogy a természetgyógyászt aligha lehet felelősségre vonni amiatt, hogy nem a szakma szabályai szerint járt el, mert ilyen nem létezik ma Magyarországon a bioenergetikusoknál. A vádlott exkatona elismerte, hogy egy tanfolyamot végzett el, ahol a bioenergetika, a reflux- és kandidabetegségek nagy ismerőjévé vált. Orvosi egyetemre sosem járt, és a Természetgyógyászok Szövetségének sem a tagja. A neve elé mégis egy aposztrof jellel ellátott dr.-t biggyeszt. A rendőrségen tett vallomása szerint ez csak egy tiszteletbeli cím.

Benjamin családja 2012 júliusában vette fel vele a kapcsolatot, októberben látogatott el először az agárdi házba. M. Bertalan azt vallotta, hogy a kezelései során ő végig abban a hiszemben volt, hogy Benjamint rendszeresen látja orvos is. A baba soványsága meglepte őt, fejlődési rendellenességre gyanakodott. M. Bertalan utoljára a halála előtt két nappal látta a csont és bőr gyermeket.

Vádlott a kisfiú háziorvosa is, aki csak 9 hónapos koráig kezelte Benjamint. Dr. M. Gabriella korábban azt mondta, hogy több alkalommal is labor- és ultrahangvizsgálatra kérte a szülőket, ők azonban elzárkóztak ettől mindig. A doktornőt egyvalami miatt lehet maximum felelősségre vonni, hogy a kisfiút az orvosi rendszerben benn hagyta, holott nem járt hozzá rendszeresen, s állapotáról  csak a kisfiú 9 hónapos koráig tudott.

A szülők felelőssége azonban annál nagyobb. Úgy tűnik, mintha tudták volna, a kisfiú napjai meg vannak számlálva, és nem élhet sokáig Benjamin. Hogy ezt honnan tudhatták? Hát a család ezt a titkot sosem fogja elárulni, bár az egyik tárgyaláson elhangzott, hogy a kisfiú apja lehet, hogy nem is az apja. Lehet, hogy valami vérfertőzés történt, amiről a családban mindenki inkább hallgat. Benjamin édesanyja mindennap a bolygók aktuális állása szerinti színekbe öltözködött. A gyermek édesapjának pedig nem volt állása, a nagypapa azonban jól menő építési vállalkozó volt, aki szélerőműveket tervezett. Azaz pénz volt. Azonban a gyógyíthatatlan betegséggel nem tudtak mit kezdeni, arra nincs pénz. A meghalt kisfiú, Benji 3100 grammal született, félévesen hat kilót nyomott, ebben az időszakban állt meg a fejlődésben. Beszédes adat: 1 évvel később bekövetkezett halálakor Benjamin súlya mindössze 4 kg volt.