hirdetés

A pozsonyi uniós csúcs előtt egy nappal Dánia, Svédország, Finnország és Norvégia eljárást kezdeményezett Magyarország ellen, mert nem akarunk befogadni tőlük bevándorlókat, és Lázár János emiatt némiképp fel van háborodva. Azonban ebben semmi meglepő nincs, hisz az uniós szerződések értelmében abba az országba kell kitoloncolni az illegális bevándorlót, ahol regisztrált. Nos Magyarország ebben élen járt a tavalyi nagy menekültroham során, hisz a rendőrség és a BM BÁH mindenkit lefotózott, ujjlenyomatot vett, azaz regisztrált.

röszke1Svédország, Németország és Ausztria már jelezte, hogy vissza akarja küldeni a bevándorlókat Magyarországra.

Lázár János miniszter szerint a pozsonyi csúcs része volt annak megbeszélése is, hogy a migráció ügyében milyen irányba mozduljanak el az országok. Kimondták, a határvédelmet meg kell erősíteni, de ez nem jelent garanciát arra, hogy kevesebb lesz a befogadandó bevándorló.

Azonban addig is az az uniós törvényi rendelkezés van hatályban, amely kimondja, hogy annak az országnak, ahol regisztrálták az illegális bevándorlót, minden kötekedés és vita nélkül vissza kell fogadnia a menekültet. Nos így a belügy révén, van kb. 300 ezer menekült, akit csak mi regisztráltunk, se a görögök, se a bolgárok, se a szerbek. Így az unió kvótarendszere sokkal humánusabb és barátibb megoldásnak tűnik.

(Fotó: archív)