hirdetés

Hülye egy játék történt Békés megyében. A kuka mellett talált injekciós tűt nyomott két iskolatársába egy fiatalkorú fiú Békésen. Az egyik gyermektől már vért is vettek, hogy megvizsgálják, fennáll-e bármilyen fertőzésveszély. Az iskolás tettére egyelőre nem tudott normális magyarázatot adni. Pár évvel ezelőtt mint arról az Esti Újság is beszámolt a tűcsere programot betiltották több városban is így várható volt, hogy előbb utóbb az eldobált injekciós tűk bajt fognak okozni majd valahol. 

 

injekciós-tűInjekciós tűvel szúrtak meg iskolásokat pénteken Békésen – adta hírül a Békés Mátrix, amely úgy tudja, hogy a tű egy kuka mellől került elő, azt nyomta bele iskolatársaiba egy szintén békési tanuló. Az iskola, ahol az injekciós tűs szurkálás történt, nem kívánt nyilatkozni, de a hírportál szerint feljelentést tettek a rendőrségen.

A rendőrség megerősítette a tényt, hogy kaptak bejelentést az ügyről.  Vizsgálják a történtek körülményeit, a fiatal korú fiút pedig kihallgatták.

Az egyik szerencsétlenül járt és megszúrt tanuló szülője,  elmondta, gyermekétől vért vesznek, hogy megvizsgálják, lehetett-e fertőzést hordozó a tű.

A hülye játékot véghez vivő gyermek szülei bizony arra is számíthatnak, hogy komoly kártérítési pert indítanak ellenük, főleg, ha a megszúrt gyermekeknek bármi maradandó baja lett ettől. Persze vannak olyan gyógyíthatatlan betegségek amelyek csak évek múlva mutathatóak ki.

Mint ismeretes pár évvel ezelőtt több önkormányzat is betiltotta azt a civil programot Budapesten is, és máshol az országban is, amely révén a használt tűket begyűjtötték a közterületekről és az esetleges drogfogyasztóktól. A program révén a leadott tűk helyett újat kaptak az együttműködök, ami sikeres volt, mert az injekciós tű sem olcsó már.  Miután bezárt a projekt kénytelenül és nem önszántából, így idő kérdése volt már csak az, hogy valahol egy össze nem gyűjtött tű komoly bajokat fog okozni.