hirdetés

Már öt éve él úgy rabságban a neje megölésével vádolt ex NAV vezető dr.K.Gyula, hogy a gyerekét sem láthatja és úgy tűnik semmiféle gyilkossági kísérlet nem történt. Ráadásul nemrég kiderült , hogy a tett helyszínelésével is komoly bajok vannak. Úgy tűnik a  per idén biztosan nem fog befejeződni.

 

Öt éve tart dr.Kiss Gyula büntetőügye. Az ex NAV vezető 3 évet volt előzetes letartóztatásban, azóta nyomkövetővel lehet otthon , de az alig pár ezer fős települést el sem hagyhatja. A NAV egykoron szebb napokat látott sikeres főtisztet azzal vádolják, hogy megakarta ölni a nejét. A férfi végig tagadta, hogy ő bántani akarta gyermeke anyját és a bírósági tárgyalásokon egyre több érdekesség bukkan fel.

Nemrég kiderült, hogy a tett helyszínelése, hát mondjuk úgy bizony komoly aggályokat vet fel. A rendőrök által késztett helyszíni videón ugyanis egyikük elismeri, hogy egy nyomot nem rögzítettek. Ez pedig komoly hiba. Olyan súlyos hiba, hogy az itt talált bizonyítékokat ki kell zárni .

Valóban a videó felvételen elhangzott egy érdekes mondat. A helyszínelést elrontották, ezt a hangfelvételen megbeszélték, azaz hogy nem rögzítették a nyomokat rendesen. Mivel egyik rendőr sem ismerte fel , hogy kik beszélnek így igazságügyi hangszakértő lett kirendelve. – mondta dr.Kiss Gyula az Esti Újságnak.

A törvények értelmében, ha egy helyszínelés során hibák történnek, úgy azokat nem lehet figyelembe venni. Amennyiben szándékosan rosszul helyszínelnek és ezt észre veszik maguk a rendőrök és nem javítják a hibát, akkor büntetőeljárást kell indítani az érintett személyek ellen, mert ez olyan mintha hamisan tanúskodnának.

Az ex NAV-os középvezető hisz az ártatlanságában és ezt az igazságügyi orvos szakértők is megerősítették. A vádlott férfi sérülései ugyanis mind olyanok, amelyeket csak egy védekező ember szerezhet. Természetesen majd a bíróság mérlegeli a bizonyítékokat és a vallomásokat de az első fokú ítéletre még 1-2 évet biztosan várni kell.

Kiss öt éve nem láthatja a gyermekét, mert az időközben meghozott távolságtartási végzést egyik bíró sem oldotta fel. Ráadásul nem hagyhatja el a várost sem, ahol él. Így emiatt sem láthatja szeretett kisfiát.