hirdetés

Áll a bál Komlón. Legalábbis minimum nem ért egyet, s irritálja a fideszes polgármestert Polics Józefet, hogy a lakók nem akarnak börtönt a komlói óvoda mellé. A polgármester fura felhívást tett közzé a város honlapján, hogy ne szavazzanak nemmel a börtön építésre.

 komló

Komlón bizony sokan nem akarják, hogy börtön legyen a városban. Így Szilárd Antal élve demokratikus lehetőségével népszavazást kezdeményezett a komlói városvezetés tervéről, miszerint egy óvoda mellé egy rétre börtönt húznának fel. Március 30-án a város szín fideszes képviselő-testülete egyhangúlag megszavazta és be is nyújtotta a pályázatot, de a leendő környéken lakóknak nem tetszik a terv. Legfőképp azért, mert nem kérdezték meg őket.

Az ügy furcsasága azonban az, hogy Polics József polgármester aláírásával kikerült egy felhívás a város honlapjára, ami most is megtalálható, hogy arra kérik a komlóiakat, hogy ne írják alá a népszavazást kezdeményező ívet, mert egy ilyen voksolás több millió forintba kerülne, és ha a nemek győznének, munkahelyeket vesztene el a város.

Tény kérdése, hogy Komlón nagy a munkanélküliség. A börtön feltehetőleg munkahelyeket teremtene. Azonban a népszavazás elkerülhető lett volna, ha a lakókat meggyőzik a politikusok a börtön és az így létrehozott új munkahelyek fontosságáról.

2017-ig Magyarországon összesen  8500 új börtönférőhely épülhet Magyarországon, amire már 40 település jelentkezett.