hirdetés

Újabb családi dráma, újabb gyerekek haltak meg miután láthatáson voltak. Valami nem stimmel a válásoknál és a gyermekelhelyezési ügyeknél, ha a vége dráma. Ezúttal egy aszódi férfi gyilkolta meg 14 és 16 éves lányát, majd próbált meg öngyilkos leni de túlélte a vonatgázolást a 46 éves férfi. Feltehetőleg a gyilkos-öngyilkossággal akart bosszút állni exén férfi.

 

Megölte a lányait, majd öngyilkosságot kísérelt meg a gyanú szerint az a 46 éves férfi, akit jelenleg is rendőrök őriznek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt nyomoz.

Mint ismeretes , két holttestet találtak csütörtök este egy aszódi társasház egyik lakásában, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A Pest Megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, egy 16 éves lány pedig a másik hálószoba ágyában feküdt.

A helyszíni szemle és a kiterjedt adatgyűjtés alapján, a nyomozás eddigi megállapításai szerint a két gyermek Heves megyei lakóhelyükről érkeztek láthatásra az Aszódon élő édesapjukhoz egy héttel ezelőtt.

Az apa nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra álmukban végzett a lányaival, majd a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg– írta közleményében a rendőrség.

A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, akinél nem találtak iratokat. Jelenleg nincs kihallgatható állapotban, rendőrök őrzik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja le a további eljárást.

Szakértők szerint az ilyen gyilkos-öngyilkossági ügyek mögött egyrészt a bosszú áll és exének így akart fájdalmat okozni a 46 éves férfi. A gyerekeit megölő férfi minden bizonnyal szerette a gyermekeit és velük akart a túl világon egy jobb élet reményébe menekülni s ez is motiválhatta a gyilkos apát.

Sajnos egyre több a hasonló családi dráma, így kijelenthető, hogy valami nem stimmel a válások és gyermekelhelyezési pereknél. Egyre több gyerek lesz bűncselekmény áldozata a láthatások alkalmával. Nem tudni a Gyámhivatalok miért nem figyelnek jobban, miért nem vizsgálják a labilis szülőket pszichiáterek ?
( Csákány Tibor)