hirdetés

Rekordösszegre perlik a rendőrséget. Kitűzte a Budapest Környéki Törvényszék a Pest Megyei RFK ellen indított 664 millió forintos kártérítési pert. A felperesnek egy elbaltázottnak vélt és a rendőrségi belső ellenőrzés szerint is komoly hiányosságokkal tűzdelt intézkedés során 1 millió darab DVD-je tűnt el.

teve-utcaElkezdődik a legnagyobb kártérítési per, amely egy rossz vagy annak vélt intézkedés miatt valaha is indult Magyarországon. A Pest Megyei RFK ellen egy DVD-forgalmazással foglalkozó üzletember indította el a pert.

A Budapest Környéki Törvényszék december 15-re ki is tűzte a monstre kártérítési pert, egyéb közhatalom gyakorlásával okozott kár miatt.

Az Esti Újság úgy tudja, nemrég egy belső ellenőrzési jegyzőkönyv megállapította, hogy a felperes 1 millió darabos DVD-készletének a rendőrségi intézkedése és a filmek eltűnése után indított nyomozás során volt pár hiba és furcsaság a rendőrök részéről. Nem is kevés, hisz mindezen hiányosságokról maga az illetékes kapitány is kapott értesítést.

A hírhedt DVD-ügyben már évek óta megy a huzavona. Az egyik üzlettárs átverte a másikat, a bűntényt ugyan meg lehetett volna előzni, de ez nem sikerült. Sőt. A nyomozó rendőrség került bajba, egy 664 millió forintosba.
Anno egy egymillió darabnyi DVD cserélt gazdát érdekes módon. A történetben van kérem, minden, mint a moziban. Fantomizált puffercégek, hamisított bérleti szerződések, eltüntetett dokumentumok, keverések, kavarások, nagy emberekre való hivatkozások, fenyegetések, kicsike Molotov-koktél és hasonló nyalánkságok, mint egy igazi kasszasikeres hollywoodi gengszterregény alapkellékei.

Tény kérdése, hogy az eljárás az egymillió DVD ügyében kezdetben mondjuk azt, nehézkes volt, és a rendőrök furcsa és feltehetőleg véletlenszerű hibákat ejtettek, majd amikor belendült a nyomozás, röpködtek a Molotov-koktélok. A rendőrség az ügyvédi beadvány szerint ott hibázott, hogy bár a becsapott vállalkozó, Tibori kérésére zár alá vette egy üzleti vita tisztázásáig a vállalkozó biatorbágyi raktárában tárolt árukészletét, de azt végül nem neki, hanem egy másik cégnek adták ki. Ennyit ért a rendőrségi zár alá vétel.

A DVD-k így egy fantomcégen keresztül gyorsan el is tűntek, Tibori pedig bottal üthette a nyomukat. A vállalkozó azóta is különböző rendőrségi és ügyészségi fórumokon panaszolta meg a hatóság eljárását, és a kiadott állásfoglalások alapján indított kártérítési pert a budaörsi, azaz a Pest Megyei RFK ellen. Összesen 664 millió forintot követel. A fantomcégek ellen tett feljelentésének idején Tibori feleségének óbudai fodrászboltjára azóta sem azonosított támadók Molotov-koktélt dobtak. Igaz, ezen ügyben is fordulat állt be, hisz egy börtönben lévő férfi jelentkezett, hogy ő tagja volt a Molotov-koktélos bandának és vallomást tenne. Terhelőt. Azonban a rendőrség meghallgatás és gyanúsítás helyett megszüntette az eljárást inkább. Érdekes.