hirdetés

A D-209-es ügynök kitüntetést kapott a keménykezű, szókimondó külügyminiszterünktől Szijjártó Pétertől. Erre sem mertek gondolni sokan, de Medgyessy Péter volt miniszterelnököt valóban kitüntették.

 Budapest, 2015. november 20. Medgyessy PÈter volt miniszterelnˆk (j) ·tveszi a Magyar-KÌnai Bar·ts·gÈrt Kit¸ntetı DÌjat Szijj·rtÛ PÈter k¸lgazdas·gi Ès k¸l¸gyminisztertıl (b2) Ès Ol·h Lajos f¸ggetlen orsz·ggy˚lÈsi kÈpviselıtıl, a Nagy Fal egyes¸let elnˆkÈtıl (b) a Parlamentben 2015. november 20-·n. MTI FotÛ: IllyÈs Tibor

Nagyot fordult a világ. Az ügynök múltja miatt lemondó exminiszterelnök, a D-209-es exügynök Medgyessy Péter a Magyar–Kínai Barátságért Kitüntető Díjat vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől. A díjat emellett még átadta Oláh Lajos független képviselő, aki egyébként a Medgyessy Pétert a miniszterelnökségben követő Gyurcsány Ferenc pártjának, a DK-nak a tagja, valamint a Nagy Fal Egyesület elnöke.

Nos, tény kérdése, hogy pár évvel ezelőtt nem mertük gondolni, hogy az exügynök múltú államfő még kitüntetést vehet át a Fidesz vezetőitől. Tévedtünk.

Bár eszmélnünk kellett volna, hisz D-209 nevelt lányának exproducer társa a tévékettős Hajdú Péter a Fidesz-kormány uralma óta igencsak narancsos szimpatizáns lett, aminek hangot is adott nemrég, amikor kijelentette, hogy a TV2 igazi új tulajdonosa nem más, mint Andy Vajna, a kaszinós és filmguru.