hirdetés

Újabb hatalmas kultúrmalőr történt, legalábbis úgy tűnik, a Lakitelki Filmszemlén. Az országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor ugyanis kitüntette vagy legalábbis úgy tűnhetett a kívülállóknak, hogy ezt tette többek közt azzal az operatőrrel is, aki anno egy gyermekével futó menekültet elgáncsolt. L. Petra tette pillanatok alatt bejárta a világsajtót. Az ügyészség egyébként vádat emelt az N1TV operatőre ellen.

laszlo-petra-elismeresLezsák Sándor rendesen benézett, és most magyarázkodhat. A Lakiteleki Filmszemlén ugyanis személyesen is gratulált L. Petrának a Nemzetidegenek című film különdíjához. A művet egyébként László Gábor jegyzi, az N1TV egykori operatőre szerkesztőként vett részt az alkotásban.

A különdíj több százezer forintos pénzdíjjal is járt, az eseményről beszámolt az Echo TV és az MTVA Híradója is, csak a díjat átvevő személy nevét felejtették el megemlíteni.

A 444.hu a Petőfi Népe Bács-Kiskun megyei napilap pénteki számában szúrta ki, hogy a Röszkénél menekülteket rugdosó László Petra volt a különdíj átvevője.

Azt nem tudni, hogy a Parlament elnökhelyettese tudta-e, kit is fog kitüntetni. Ha tudta, az is némi magyarázatra szorul, akárcsak az, ha nem volt róla tudomása.

(Fotó: Bács Kiskun Megyei Napilap)