hirdetés

A súlyos börtönévekre ítélt Kiss Ernő félti a családját és az unokáit is, hisz úgy ítélték el állítása szerint, hogy semmiféle bűncselekményt nem követett el, de úgy tűnik, az útjában lehet olyan embereknek, akik igen komoly hatalommal rendelkeznek s tartanak tőle. A magyar FBI alapítója tudomásul vette, hogy sokan azt szeretnék, ha már nem is élne, s ezen személyek közt sajnos pár magas rangú rendőri vezető is van. Az igazság elbukott, a demokrácia elvérzett Kiss tábornok szerint. A tábornokot 4 és fél év börtönre ítélték másodfokon egy befolyással üzérkedési perben, ahol állítólag ő 6 hatmillió eurót kért az MVM exvezérétől és a Fradi extulajdonosától, hogy a 15 milliárdos ügyüket elsimítsa.

kissernődr

 

Az elítélt tábornok nem lepődött meg az ítéleten, hisz számított rá, bár bízott benne, hogy a demokrácia és az igazság győzni fog. Tévedett, úgy véli.

Nem titkolom, féltem a családomat és az unokáimat, mert úgy tűnik, ma Magyarországon, bárkivel bármit meg lehet tenni, ha a hatalom útjában áll. Sajnálom, az igazság most sem derült ki, és kijelenthetem, a demokrácia itt és most elbukott. Nem követtem el semmiféle bűncselekményt. Ennek ellenére el lettem ítélve, amit tudomásul vettem. De nem értek vele egyet. Bízom benne, a hatalom békén hagyja a családomat és elég lesz nekik az, hogy ártatlanul börtönbe küldtek engem. Tudom, hogy most sokan örülnek és pezsgőt bontottak , sajnos ezen személyek közt vannak magas rangú aktív rendőrök is, és nagyobb hatalommal bíró emberek is mondta dr.Kiss Ernő dandártábornok az Esti Újságnak.

Mint ismeretes, súlyosbították a dandártábornok ítéletét. Így a belügyminiszter egykori bizalmasa, a magyar FBI atyja 4 és fél év börtönbüntetést kapott, mert az ex-Fradi-tulajdonos Szász Andrástól és az ex-MVM-vezér Kocsis Istvántól, aki saját állítása szerint a Paks 2-t segített összehozni a Fidesz-kormánynak, 6 millió eurót kért, hogy az ellenük zajló 15 milliárd forintos MVM-ügy jól alakuljon a számukra. Nos, Kocsist felmentették végül a kaposvári bíróságon. Kiss Ernő tábornok tudomásul vette a súlyos ítéletet, de nem ért vele egyet.

Az ítélőtábla kvázi az ügyészségnek adott igazat. A Lassó Gábor vezette bírói tanács az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatta, és négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a tábornokot azzal a kitétellel, hogy Kiss leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. A bíróság öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, és több mint 36 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. A táblabíróság szerint a törvényszék „törvénysértően enyhe” büntetést szabott ki, ami még a középmértéket sem érte el. Az ítélőtábla tévedésnek minősítette azt is, hogy az első fokon eljáró Hajba Krisztina bírónő enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott ténybeli beismerését, mert az szerinte nem az, hanem a védekezés egyik formája. Kiss Ernő korábban elárulta, valóban vett át pénzt Kocsis főtanácsadójától a Fradi extulajától, igaz, szerinte ez nem vesztegetési pénz, hanem munkadíj volt.

Súlyosbító körülményként értékelte az ítélőtábla, hogy Kiss korábban magas rendőri beosztásokban dolgozott, ezért vele szemben jóval nagyobb elvárások vannak. Enyhítő körülményként értékelte ugyanakkor a tábla az időmúlást. A bíróság kitért arra is, hogy Kiss Ernőnek ez már a negyedik ügye, ami miatt bíróság előtt kell felelnie. Lassó Gábor kifejtette azt is, hogy az elsőfokú bíróság jól döntött akkor, amikor a védelem által megkérdőjelezett, a Nemzeti Védelmi Szolgálat által beszerzett titkos információgyűjtést bizonyítékként értékelte és a bizonyítás során felhasználta.

Azt, hogy ki volt az ügyben felbukkanó rejtélyes Szabó nevű személy, nem tudni. Számunkra nem derült ki. Nem volt fontos a személye a hatóságoknak, úgy tűnik. Mint ahogy azt sem lehetett most sem megtudni, hogy akkor most törvényes volt-e Kiss tábornok lehallgatása vagy sem ? Hisz a sértettek elmondása szerint ők olyat sosem mondtak, ami alapján elrendelte a bíróság a titkos adatgyűjtést.

Szóval kívülről úgy tűnik, sok sok minden nem lett megválaszolva ebben az ügyben. Mint ahogy arra sem kapott választ senki, hogy nem azért jelentették-e fel Kiss tábornokot az állítólagos sértettek, a Fradi extulaja és a Paks 2 állítólagos főtanácsadója, mert nem akarták kifizetni az MVM 15 milliárdos hűtlen kezelési ügyben járó 300 ezer eurós munkadíját?