hirdetés

Kisbandi újra sitten
2018-09-06 23:05

A bűnbánó és pentitó Kisbandi ismét dutyiban. Mindössze néhány hétig volt szabadlábon, mert újra elrendelték az előzetes letartóztatást nehogy elszökjön. Már pedig ebben profi Bandika.

 

20170707l-andras-kisbandi1Nemrég kiengedték a börtönből Kisbandit, aki a ’90-es évek alvilági pénzlehuzásokban főszerepet játszott.

Az ítélőtábla július végén engedte ki Kisbandit, de a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség  fellebbezett a döntés ellen. Úgy vélik, Kisbandi bűnözői kapcsolatai, széleskörű idegennyelv-ismerete, az Európai Unió területén és azon kívüli országokban fennálló üzleti és egyéb érdekeltségei, külföldi családi kapcsolatai miatt fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye.

Így Bandika a másodfokú ítéletéig dutyiban marad.

Mint ismeretes Kisbandi ellen különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Debreceni Törvényszék a 2017 júliusában kihirdetett, nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a vádlott bűnszervezet vezetőjeként – fuvarszervező cégeket megtévesztve – több gazdasági társaságnak okozott kárt, amely miatt 5 évet kapott.

Persze az is lehet, hogy Bandika újabb nagy ügyekben kap főszerepet mint a vád tanúja és folytathatja pentitó ténykedését.