hirdetés

A futballt nagyon szerető megyés püspök szerint Ferenc pápa nincs tisztában a magyarországi helyzettel. Éppen ezért Kiss Rigó László szeged-csanádi püspök szerint Orbán Viktornak van igaza menekült ügyben. Cinikusak és arrogánsak a Magyarországra érkező migránsok, mert ez már rég nem menekülthelyzet, hanem invázió, fogalmazott Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. Azaz Kiss-Rigó püspök úgy tűnik beszólt a pápának azaz komoly véleménykülönbsége van. 

Szeged - Karácsonyi ünnepség után átadták a Móravárosi új mûfüves focipályát: Kiss-Rigó László püspök, Nógrádi Zoltán képviselõ, Mészöly Kálmán MLSZ és Nógrádi Tibor részvételével. Fotó: Karnok Csaba

Nem ért egyet Ferenc pápa kijelentésével – miszerint a katolikusoknak erkölcsi kötelességük segíteni a menekülteket – Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, aki ezzel kapcsolatos nézeteit a The Washington Postnak fejtette ki. A futballt igencsak kedvelő püspök, Kiss-Rigó így a szintén futball kedvelő Orbán miniszterelnökkel ért egyet.

Ők nem menekültek. Ez egy invázió — fogalmazott a WP-nek a püspök, aki szerint ezek az emberek úgy jönnek ide, hogy közben  Allah akbar -t kiabálnak.

A The Washington Post megjegyzi: Európa más részeivel ellentétben Magyarországon Ferenc pápa felhívásával szemben inkább Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól.

Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel — mondta a megyés püspök Kiss-Rigó a lapnak, majd hozzáteszi: a pápa ezzel szemben nem ismeri a helyzetet. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

És noha a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint méltatlan őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. Hozzátette: szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják.

A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít — fogalmazott a szeged –csanádi püspök..

Mint ismeretes Kis-Rigó püspököt sokan csak úgy nevezik a miniszterelnök udvari püspöke. Azaz jó viszonyban van Orbán Viktorral a szeged-csanádi egyházi vezető.

Mint arról sok sok média beszámolt 2014-ben csalás gyanúja miatt bejelentést tett Kis-Rigó püspök egyik alkalmazottja a egyházmegyénél vélt visszásságok miatt. A feljelentőt állítólag anno kirúgással fenyegették, végül meg is tették és a szolgálati lakásból is kirakták. Az ügyben nyomozást is el rendelt el az Orosházi Járási Ügyészség kényszerítés bűntettének gyanúja miatt. Aztán hogy hogy nem megszüntették az eljárást.

A NAV Kecskeméti Bűnügyi Igazgatósága a szeged-csanádi egyházmegyében költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt is vizsgálódott de a nyomozást kétszeri meghosszabbítás után szintén megszüntették.