hirdetés

Valakik lefújták piros festékkel a TEK páncélozott járművét a Vörösmarty téri Karácsonyi vásárnál.  A jövőben a speciális alakulat plusz erőt biztosít a járműveik védelmére. Az mindenesetre eléggé vicces, hogy egy kommandós alakulat verdája ilyen csúful jár.  

 

tek festett btrNem a saját járműveinket, hanem az embereket igyekszünk megvédeni – közölte a Terrorelhárítási Központ.

Nos ez jó hír. Azonban sokan úgy válik, aki a saját járművét sem tudja megóvni, azoktól mit várjunk egy nagyobb baj esetén?  .

A TEK a BTR 80-as járművet feltehetőleg pszichikai hadviselésként vetette be, hogy a terroristák megijedjenek. Vagy meggondolják magukat ezen fegyveres eszközt meglátván és jó útra térjenek.

Alapesetben a harcjárműnél a három pihenő járőr és egy BTR kezelő tartózkodik, a szóban forgó eset idején azonban mind a hat járőr szolgálati feladatot látott el a karácsonyi vásár területén. Így a járműnél csak egy ember tartózkodott, ő viszont csak részben láthatta, mi történik a BTR-rel.

Nem arra rendezkedtünk be, hogy ilyen jellegű festékszórásos eseményeket akadályozzunk meg. Erre ezek szerint a jövőben plusz erőt kell biztosítanunk és biztosítunk is – közölte a TEK, hozzátéve, hogy az eset körülményeiről tájékoztatták a területileg illetékes rendőri szerveket.