hirdetés

Nem volt szerencséje a Fidesznek a miniszterelnök szerint. Sőt egyenesen peches volt. A miniszterelnök ugyanis megírta sportos véleményét a tapolcai választásról. Orbán Viktor nem tért ki arra, hogy a Jobbik első ízben egyéni parlamenti mandátumot szerzett, mindössze egy köszönetre futotta a tapolcai választás után a kormányfőtől.

 fenyvesi-orbán

Míg a Jobbik örül, az MSZP figyelmeztet, a Fidesz fővezére lehet, hogy kesereg, de lehet, hogy nem.  Mindenesetre jó sportbarátként  köszönetet mondott. Az újabb választási kudarcról a miniszterelnök a facebook oldalán emlékezett meg egy sportos, focista hasonlattal. Orbán a vereséget úgy értelmezi, hogy pechesek voltak.

„Van olyan, hogy a kapufáról kifelé pattan a labda. Tisztelettel köszönöm a bennünket támogatók bizalmát. Köszönöm a munkát Fenyvesi Zoltánnak és az aktivistáknak. Sokat dolgoztak, szép munka volt.”  – Ennyit írt ki Orbán Viktor azt követően, hogy a vasárnapi választás a jobbikos jelölt, Rig Lajos győzelmét hozta az ajkai-tapolcai választókerületben.

Orbán arra nem tért ki, hogy a Jobbik ezzel a tapolcai győzelemmel megszerezte első egyéni mandátumát az Országgyűlésben.