hirdetés

Szegény bírónőt lebuktatta a technika vagy valami más. Az is lehet, hogy lekarják járatni. Állítólag körömlakkot, fogkefét és parfümöt lopott a kamerafelvételek tanúsága szerint egy drogériából a romagyilkosságok bírói tanácsának egyik hölgy tagja. A bírónő mentelmi jogát Polt Péter kérte, hogy függesszék fel, de ez nem történt meg. A bírónő lopási ügye több mint fura és rengeteg kételyre ad okot. A legfontosabb kérdés, hogy vajon ki szólt az ügyészségnek, hisz a kár csak pár ezer forint. Egy boltnak nem érdeke a botrány, s nem hiányzik a herce hurca pár ezer forint miatt. 

Tavaly decemberben érték tetten a kollégái által nagyra becsült, kifejezetten jó képességű jogásznak tartott bírónőt az egyik Drogerie Markt üzletben. Az üzletlánc kamerafelvételeinek visszanézése alapján hamar kiderült, hogy ugyanott korábban már kétszer is eltulajdoníthatott különböző kisebb értékű árucikkeket a jogásznő. Az ellopott tárgyak – körömlakk, fogkefe, parfüm – értéke egyik alkalommal sem érte el az 50 ezer forintot.

A Központi Nyomozó Főügyészség üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kezdett ismeretlen tettes ellen nyomozni – nyilatkozta Fazekas Géza a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Az eset miatt Polt Péter legfőbb ügyész a Budapest Környéki Törvényszék egyik bírája mentelmi jogának felfüggesztését is kérte.
Az azért sokkoló, hogy a mi fantasztikus ügyészségünk szerint üzletszerűen lopott a bírónő, ami egyszerűen nonszensz. Még a végén kiderűl, hogy a metro aluljáróban árulta a parfümőt a bírónő.
A gyanúba keveredett bírónő a romagyilkosságokról döntő elsőfokú bírói tanács egyik hölgytagja volt. Úgy tudjuk, hogy az elhúzódó, nagy társadalmi visszhangot kiváltó tárgyalássorozat megviselte az egész testületet. Maguk a lopások hónapokkal az elsőfokú ítélet után történtek. 2013-ban egy kezdő bíró fizetése is 391 ezer forint volt, így nem véletlen, hogy a lapunknak név nélkül nyilatkozó jogászok egytől egyig értetlenül állnak a lopási ügyek előtt.
Amennyiben beigazolódnak a vádak és ezért elítélnék a bírónőt úgy az üzletszerűen elkövetett lopás vétségéért 2 év szabadságvesztés szabható ki. De egy bíró esetében azt is tartalmazhatja az ítélet, hogy soha nem gyakorolhatja többet a hivatását. Az érintett bírónőt – az ártatlanság vélelme miatt – nem függesztették fel a munkavégzés alól, de információink szerint csak háttérmunkát végez addig, amíg le nem zárul az ügy, az ítélkezésekben közvetlenül nem vehet részt.