hirdetés

Ennyit a nagy Nemzeti Választási Bizottságról. A Kúria, a legfelsőbb független bírói testület kimondta feketén-fehéren, hogy a Nemzeti Választási Bizottság döntésével ellentétben, hogy 2016. február 23-án a Nemzeti Választási Iroda székházában tartózkodó ismeretlen személyek (kopasz Fradi secusok – a szerk.) Nyakó Istvánt akadályozták az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában. Az NVB tagjai közül sokan lemondhatnának, csupán erkölcsi megfontolásból.

valasztasi-iroda-nyako

A Kúria végzése jogerős. A legfőbb bírói testület szerint nem állja meg helyét a Nemzeti Választási Bizottság korábbi döntése, miszerint a Nemzeti Választási Irodában múlt kedden senki sem akadályozta Nyakó István szocialista politikust abban, hogy népszavazási kérdést nyújtson be a vasárnapi boltzár ügyében. A Kúria ugyanakkor nem állapította meg, hogy Erdősi Lászlóné a kopaszokkal „szándék- és akarategységben tevékenykedett”.  A Kúria egy másik eljárásban dönt majd Erdősi Lászlóné népszavazási kezdeményezésének megsemmisítéséről, ha erre felülvizsgálati kérelem érkezik, vagyis a másik boltzáras kérdést beadó szocialistáknak a népszavazási törvényre hivatkozva kell új kérelmet beadniuk.

Mindezek tekintetében a Nemzeti Választási Bizottság tagjai elkezdhetnek gondolkodni és, ha dűlőre jutottak magukban, hogy függetlenek-e a kormánypárttól, akkor megtehetik az egyetlen jó erkölcsi lépést. Azaz távoznak. Távoznak, főként azok, akik szerint minden rendben volt ott kedden a kopasz fiúk között.

Emellett a Fradi elnöke, Kubatov Gábor is meghozhatja a legjobb döntést és a Fradi Secu soraiból, alkalmi munkavállalói közül és a Fradi összes sportlétesítményéből kitiltja jó hosszú időre az NVI-nél ténykedő kopasz izomagyúakat.