hirdetés

Autó után húztak egy kutyát hosszú-hosszú száz métereken át a Baranya megyei Pogányban. Az állat kis híján belepusztult sérüléseibe. Több min négy órán keresztül műtötte egy pécsi állatorvos a kutyust. Az állatvédők szerint a kutya gazdája állítólag a kocsihoz kötözte az ebet, de elfelejtette, majd padlógázt adott. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.

pogány kutyakínzás

A négy hónapos kiskutya csoda, hogy túlélte gazdája száguldását, hisz a kocsihoz volt kötve és úgy húzták több száz méteren Pogány településen. A pórul járt ebet helyiek vették észre, amint vérző lábakkal és hatalmas sebekkel feküdt az autó mögött. A kiskutyát közel négy órán át műtötték, ötven öltéssel varrták össze a sebeit. A lábvégeknél lévő területet bőr híján sajnos nem tudták összevarrni, ott még most is kilátszik a kiskutya csontja.

Az állatvédők az RTL Klub-nak nyilatkozva azt mondták, hogy a kutya két kilométeren keresztül futhatott az autó után. Miután elfáradt, meg akart állni, de a jármű még körülbelül háromszáz méteren át húzta maga után.

Az eb gazdája állítólag azzal védekezett, hogy véletlenül maradt a vonóhorgon a kutya. Úgy futtatta ugyanis, de vásárlás után elfelejtette, hogy az állat a kocsi után van kötve. Az, hogy miként erről megfeledkezi, elképzelhetetlen. A rendőrség megerősítette, hogy állatkínzás miatt nyomoznak.