hirdetés

Gyorsan ment. Alighogy lemondott posztjáról a 14 éve városvezetőként ténykedő Gyenes Levente, az Esti Újság úgy tudja, hogy már most augusztus 28-ára ki is írták Gyömrőn az időközi választásokat. Így Gyenes rekordot dönthet, ha nyer, hisz három hónapos kényszerlemondás után ismét városvezető lehet. 

gyenes-edvin

Pár napja jelentette be Gyömrő első embere, hogy lemond, mert sokan támadták egy gazdasági per vádlottjaként. Gyenes Levente be is jelentette gyorsan, hogy természetesen  újra indul a választásokon, mert jelölő szervezete, a Gyömrő 2000  Kör erre felkérte. Az NVI, úgy tudjuk, már ki is írta az időközi választást Gyömrőn, amely augusztus 28-án lesz. Mondhatni rekordgyorsasággal zajlottak az események. A város fideszes képviselője Ducsai Sándor az Esti Újságnak megerősítette a hírt, hogy már augusztus 28-án meg lesz a polgármester-választás.

–Valóban, a hír igaz. Gyors döntés volt, és itt is van a nyakunkon a választás. Többet azonban az ügyben nem kívánok nyilatkozni, hisz mind jogilag, mind más szempontból rengeteg tisztáznivaló van az ügyben – mondta Ducsai Sándor fideszes képviselő az Esti Újságnak.

Sokan támadták Gyenest, hogy el sem indulhat a választásokon, hisz elítélték, de az NVI megerősítette kérdésünkre, hogy a volt polgármester indulhat az időközi választáson.

(Csákány)