hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Széchenyi bank vezetőit közel egy hónap elteltével kihallgatta az ügyészség. A világhírű neves magyar bankárnak dr.T.István és nejének nemrég hosszabbították meg az előzetes letartóztatását a bíróság egészen októberig az ügyészség kérésére. Így talán nem véletlen, hogy most történt meg az első igazi gyanúsítotti meghallgatás, ráadásul rossz hír az előzetesben lévő bankárnak, hogy Zala megyében vádat emeltek ellene, ami csak nehezíti a mielöbbi szabadulását.

 

Úgy tudjuk megkezdte az ügyészség a világszerte elismert magyar bankár dr. T.Istvánnak és nejének a gyanúsítotti kihallgatását a Széchenyi banknál történt feltételezett 6 milliárdos csalás ügyében. Bár több mint egy hónapja előzetesben van a bankár és neje eddig nem szóltak hozzájuk az ügyészek, ami érthető, hisz 15 napos karanténban voltak a gyanúsítottak. Ráadásul a bankár reménye, hogy szabadul hamarosan füstbe ment, mert a bíróság a hétvégén egészen októberig meghosszabbította a legszigorúbb kényszerintézkedéssel azaz az előzetessel a fogvatartását.

Azt nem tudni meddig tartott a gyanúsítotti kihallgatás az ügyészségen, és egyáltalán beszélt-e az előzetesben lévő bankár és a neje.

Úgy tudjuk a bankár neje azonban hamarosan szabadulhat, mert egyrészt idős és nem sok mindenről tudhatott, ami a Széchenyi banknál történt. Talán ezt erősíti az is, hogy az előzetes meghosszabbításakor a bíróság nem sok indokot tudott mondani arra, hogy miért kell börtönben lennie.

Dr.T.Istvánnak a helyzete azonban mondhatni egyre rosszabb, hisz a mai napon vádat emelt ellene a zalai ügyészség.

A Zala Megyei Főügyészség vádat emelt a mára felszámolás alatt álló Széchenyi István Hitelszövetkezet igazgatóságának és cenzúrabizottságának volt elnökei és tagjai ellen, köztük Töröcskei István jobboldali üzletember ellen .

Az ügyészség azt közölte, hogy a vádirati tényállás lényege szerint az ügy nyolc érintett vádlottja 2012-ben és 2013-ban a hitelkihelyezésekkel kapcsolatban megszegte vagyonkezelői kötelezettségét és 500 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott. A társaság pénzügyi beszámolói szerint ezekben az években dr. T. István volt a zalaegerszegi székhelyű hitelszövetkezet igazgatósági elnöke.

Dr.T István és neje valamint az MSZP idején a Rácz fürdőt megkaparintó P.Bálint azért van előzetesben, mert miután a BRFK öt évnyi nyomozás után sem talált semmit a Széchenyi Banknál, az ügyészség átvette az ügyet és ők egy 6 milliárdos csalásra bukkantak, amelyben bűnszervezetben elkövetett hatmilliárd forintos károkozással gyanúsítják Töröcskeit és társait.