hirdetés

Ki van akadva a leszámolásos ügyek pentitója. A rendőri védelem alatt volt és úgy éldegélő R. László nem érti, hogyha éjjel-nappal vigyáztak rá a nyomozók, mindenhova követték, akkor miképp bűnözhetett? S ha valóban bűnözött, akkor a rendőrök most miért nem gyanúsítottak, hisz akkor ők is tudtak minden egyes bűnös ténykedéséről – értesült az Esti Újság. A rendőrség állítólag hozzá sem szól már a leszámolásos ügyek bűnbánó exbandavezéréhez, R. Lászlóhoz, aki a beígért kedvezmények helyett ugye ismét börtönben van, tölti a megszakított fegyházbüntetését. Ráadásul újabb ügyekkel is vádolják, illetve gyanúsítják.

radnai

Bár nemrég egy ügyvéd 30 milliós átverésével, azaz csalás miatt javasolt a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelést a hírhedt Portik-féle leszámolásos ügyek legfőbb pentitovezére R. László ellen. Bár tény, hogy épp ezen szervezet munkáját sokat segítette a most ismét fegyházban lévő pentito, és kapott miatta sok-sok rendőr pluszcsillagokat a vállára, hozzá sem szólnak az új, ellene indított bűnügyekben. A most vádemelésre küldött ügyben is egyszer hallgatták ki, azóta senki se kíváncsi rá.  R. László, úgy tudjuk, értetlenül áll a bűnügyek előtt, hisz éjjel-nappal rendőrök kísérték mindenhova, és vigyáztak rá. Éppen ezért panaszt írtak a nyomozás miatt, és kéri a pentito az ellene folyó ügyek megszüntetését.

Az, hogy R. Lászlót kísérték a rendőrök szinte mindenhova, az tény kérdése, hisz a hatóságok attól tartottak, hogy Portik elhallgattatja volt társát, és nem tett volna jót a rendőrség megítélésének az sem, ha R. László ugyanúgy felrobban, mint anno Boros Tamás az Aranykéz utcában.

Nem értünk egyet a vádemelési javaslattal, meg is tettük a megfelelő lépéseket. Az, hogy ügyfelem ideges lenne vagy ki lenne akadva, picit túlzás, de valóban nem esik neki jól, amit most vele csinálnak. Úgy érzi, direkt teszik ezt vele, és próbálják meg minden valóságalapot nélkülöző, kreált ügyekkel börtönben tartani  – mondta dr. Jován László ügyvéd.

R. Lászlónak az ügyvédtől kicsalt 30 milliós ügyön kívül van egy orgazdaságos eljárása is, amelyben még nem történt vádemelési javaslat. A pentito exüzlettársa,  Cs. Zsigmond is az egyik ügy terheltje, aki Portikékra szintén tett terhelő vallomást.