hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a BRFK megszüntette azt a nyomozást, amelyet egy amerikai állampolgár halála miatt rendeltek el. A fiatal férfi egy budai bérlakásban azért halt meg, mert a lakásnak nem volt jó a szellőzése, és CO2-mérgezést kapott. Az amerikai fiú családja döbbenten áll a nyomozás megszüntetése előtt.

mento

Megszüntettek egy halál esettel kapcsolatos nyomozást a BRFK illetékesei. A rendőrség szerint az nem bűncselekmény, ha egy lakás bérbeadója, tudván azt, hogy az ingatlanban akár CO2-mérgezést is lehet kapni, de ezen veszély elhárításáról nem gondoskodik és kiadja ilyen halálos körülmények közt is az ingatlant.

Az eset szenvedő alanya egy amerikai állampolgárságú fiatal volt értesüléseink szerint. Az ügyben a férfi családja fordult a hatóságokhoz, mert szerintük nem egyszerű halálesetről van szó. Igazuk is lett. A szerkesztőségünk birtokába jutott jegyzőkönyv szerint a fiú halálát Co2-mérgezés okozta. A jelentésben megtalálható az is, hogy a lakás szellőztetése nem volt megfelelő, ha a fűtés is ment. Ilyenkor persze felvetődik a kérdés, hogy akkor milyen eredménnyel zártak a kéményseprők a szokásos ellenőrzések során és, hogy hogy nem vették észre a halálos hibát. A rendőrségi anyagok legmegdöbbentőbb mondata a következő, amit a lakás bérbeadója nyilatkozott tanúként.

– Én elmondtam szóban a bérlőnek, hogy ha fűt, akkor szellőztetni kell, mert Co2-mérgezést kaphat, mert nem megfelelő a lakás szellőztetése – nyilatkozta a lakás tulajdonosa.