hirdetés

Úgy tűnik, hetente áll a bál Halason. Megint verekedés volt a kiskunhalasi menekülttáborban. Sőt tömegverekedés volt a hivatalos közlemény szerint, mert húsz fő esett egymásnak, amely a végére már kétszáz főre dagadt. Nyolc menekült kórházba került, de még nem tudják pontosan a rendőrök, ki lesz gyanúsított. A balhét nem volt egyszerű megszüntetni.

freedom kiskunhalas-mti

Az őrzött menekülttáborban este 8 óra körül mintegy húsz migráns – köztük algériaiak, szírek, pakisztániak és két mongol – verekedett össze. Először csak puszta kézzel, később viszont letört bútorlábakkal is egymásnak estek. A biztonsági őrök beavatkozására kimentek az udvarra, ahol mintegy kétszázan csatlakoztak a cselekményekhez. A rendőrök beavatkozásának eredményeként a késő esti órákra helyreállt a rend a központban.

Kilencen sérültek meg, közülük nyolc embert vittek kórházba: valamennyien nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.Vizsgálják, hogy pontosan milyen okból tört ki a verekedés, ki kezdeményezte. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indított eljárást – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A kiskunhalasi befogadóközpontban az elmúlt hetekben több alkalommal történt valamilyen atrocitás migránsok között, de valamennyi esetben rövid idő alatt sikerült helyreállítani a rendet. Bakondi György azt mondta: a kiskunhalasi központban megfelelő létszámú az őrszemélyzet, szükség esetén a rendőrök is segítenek, ahogy vasárnap is, amikor csaknem kétszáz rendőr segített a központ rendjének helyreállításában.

(Fotó: archív)