hirdetés

A hűtlen kezelés gyanújába keveredett Dóra Ottót indítja a baloldal polgármesternek Salgótarjánban. A megye tíz körzetében is közös baloldali jelöltek lesznek. Dóra Ottó gyanús tanácsadói szerződései miatt 2011-ben indult nyomozás, a feljelentés szerint a szocialista kormány idején napi 60 ezer forintért adott tanácsot a Miniszterelnöki Hivatalnak. Ennek ellenére szögezzük le az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így ezen baloldali képviselőt is. 

doraotto

A baloldal ismét Dóra Ottót indítja Salgótarjánban. Az MSZP helyi elnökét nemcsak a Demokratikus Koalíció és Bajnai Gordon pártja, hanem a Munkáspárt 2006 is támogatja. „Hosszas tárgyalások, programegyeztetés eredményeként létrejött egy olyan megállapodás, amelyben öt párt és egy civil szervezet vesz részt” – jelentette be Dóra Ottó.
Programjáról nem sokat árult el a jelölt, a miskolci polgármester-jelölt társa, Pásztor Albert cigánybűnözésről szóló korábbi kijelentéseit sem akarta kommentálni. Csak azt mondta: a városban több romát érint szociális probléma, mint nem romát, fő célja pedig a biztonságérzet javítása és a munkahelyteremtés.
A szocialisták salgótarjáni elnöke a Gyurcsány-kormány idején, 2007-ben és 2008-ban vezető tisztséget töltött be az Ipoly Erdő Zrt.-ben, de igazgatósági elnöke volt a honvédelmi tárca egyik cégének is, a Miniszterelnöki Hivatal pedig területfejlesztési tanácsadóként alkalmazta napi hatvanezer forintért. A MeH-nél először fél évre szerződtették, majd a határidőt kétszer meghosszabbították és különböző plusztevékenységeket is elszámoltak neki. Az ügyben a kormányváltás után – 2011-ben tett feljelentést a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az V. kerületi Rendőrkapitányságon jelenleg is tart a nyomozás.