hirdetés

A zuglói Fidesz olyan embert jelöl polgármesternek, aki az átkos rendszer jó elvtársa volt. Sőt mivel a reptéren dolgozott Rozgonyi így nem kizárt, hogy a kétes hírű szolgálatoknak is dolgozott. Ennek ellenére meghozta a döntést a zuglói Fidesz: Rozgonyi Zoltán alpolgármestert jelölik polgármesternek az őszi önkormányzati választáson.

Azt a Rozgonyit, aki hűen szolgálta azt a Papcsák Ferenc polgármestert, akinek a neve különféle kétes ügyeknél merült fel. Ráadásul a helyi Fidesz figyelmen kívül hagyta azt a belső szabályt, hogy olyan ember nem ajánlhat, jelölhet polgármestert, aki az országgyűlési választásokon nem tudott nyerni, márpedig Papcsák elbukott.

A zuglói szervezetben három politikus, Rozgonyi Zoltán, Ferdinandy István és Kulcsár József személyére érkezett javaslat. Rozgonyit Papcsák Ferenc jelölte a helyi Fideszeseknek, amit nem tehetett  volna. Nem tehetett volna, hisz  kőbe vésett belső szabály, hogy olyan ember nem jelölhet polgármestert, aki az országgyűlési választásokon nem nyert. Papcsák pedig bukott április 6.-án, nem picit és csak listáról jutott be a Parlamentbe. Így a kerületi Fideszesek alapból nem szavazhattak volna Rozgonyira.

Rozgonyiról tudni,hogy Papcsák ölebe. azt teszi,amit Papcsák mond neki. Így amennyiben ő lesz a Fidesz jelöltje a kerületben folytatódni fognak a fura Papcsák érában elhíresült ügyintézések és korrupció gyanús ügyek. Sőt Papcsák minden bizonnyal irányítani fogja Rozgonyit, hogy mikor kinek kell megfelelni, kinek kell mondjuk majd nyernie a közbeszerzéseken, kidolgozhat a hivatalnak és ki nem. Rozgonyi egyébként tavaly a kerületben történt Cserepes házként elhíresült sikkasztási ügyben hazudott a nyilvánosságnak, mert azt mondta nincs is ilyen ügy. Hát van oly annyira, hogy vádemelés is történt. Ez azért fontos, mert Rozgonyi felel alpolgármesterként ezen intézmény gazdálkodásáért és ő ezt a bűncselekményt titkolta, fedezte, azaz falazott.

 

Ráadásl Rozgonyi az átkos rendszerben a Repülőtéri Biztonsági Szolgálatnál dolgozott, azaz jó elvtárs volt. Jó elvtárs pedig csak az lehetett, aki jelentett,vagy épp a szolgálatoknak dolgozott. Így  felmerült, hogy a helyi Fidesz jelöltje bizony az állambiztonság tisztje volt.

 

A másik legtöbbet kapott jelölt az a Ferdinandy István alpolgármester, akit Papcsák gyűlöl és el is lehetetlenített az utóbbi egy évben. A helyi fiatal Fideszes ugyanis nem értett egyet Papcsák több döntésével sem. Ferdinandy egyébként leszármazottja a híres Zsolnay családnak. Ráadásul a kerületben csak ő képes a Fideszt győzelemre vinni az ellenzékkel szemben, éppen azért, mert Papcsák döntéseivel sokszor nem értett egyet.

 

Papcsák Ferenc az új összeférhetetlenségi szabályok miatt ősszel nem indul újra a XIV. kerületben, országgyűlési képviselőként folytatja munkáját. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke korábban azt mondta, legkésőbb július elejéig – ekkor ülésezik majd a Fidesz országos választmánya – születik hivatalos döntés a kormánypárt minden képviselő- és polgármesterjelöltjéről, illetve azokról is, akiket hivatalosan nem a Fidesz jelöl, de támogat a választáson.