hirdetés

Továbbra is jönnek a menekültek csőstül. Az Esti Újság macedóniai infoemátorai szerint a Szerb-Macedón határnál már közel 2 millió migráns van. Mind Európáa felé próbálkoznak haladni. A helyzet kezelhetetlen. Magyarországon egy este alatt több mint 600 menekültet fogtak ale a hatóságok.

menekült 2

Összesen 622 határsértőt, köztük 56 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén. Azonban egyre nagyobb és nagyobb tömegek fognak érkezni. A Macedón-Szerb határnál ugyanis már 2 millió migráns van és mind Európába tartanak. Feltehetőleg Magyaroroszágon át.

macedónia

A kormány kerítése pedig jócskán késében van. Ez a milliós menekült hullám ugyanis heteken belül elérheti a magyar határt is s a 175 kilométeres modernkori vasfüggöny aligha lesz készen.
Várkonyi Gergely közölte, a legnagyobb csoportot reggel Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 50 afgán, 14 pakisztáni, 6 ghánai, 6 nigériai, 3 iráni, 3 szíriai, egy indiai és egy mali állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.
Az országban tiltott határátlépés miatt összesen 720 embert fogtak el a rendőrök pénteken, három esetben közokirat-hamisítás, négy gyanúsított ellen embercsempészet büntette miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.