hirdetés

Fényes nappal, hétfőn délután három körül rátámadt egy férfi Budapest IV. kerületében egy családra, akik épp hároméves kisfiúkkal voltak a házuk melletti játszótéren.

Káposztásmegyer

A gyerek és édesanyja ráadásul nem is Pesten él, csak anyák napjára érkeztek haza Angliából az idős nagymamához. A valószínűleg droghatás alatt álló harminc év körüli, vékony testalkatú férfi hirtelen beugrott a játszótérre, odament a kisfiúval lévő három családtaghoz és szó nélkül ököllel megütötte őket. A negyvenes nőhöz mentőt hívtak, mert rosszul lett. A gyerekkel lévő két sértett férfi megpróbálta elkapni az ámokfutót, aki menekülés közben egy kést vett elő és a környék járókelőit riogatta vele. Szerencsére senkit nem sikerült megsebeznie, a rendőrök a lakók hívása után 10 perccel a helyszínre érkeztek, és letartóztatták a férfit.

A helybeliek szerint az ámokfutó a játszótér melletti panelházban lakik. A tér, ahol késsel rohangált, viszonylag forgalmasnak számít, ugyanis bank, több élelmiszerbolt és egy gyógyszertár is található ott.