hirdetés

Nem lett teljesen felderítve a hírhedt diszkóbáró, V. László büntetőügye. Legalábbis a Párbeszéd Magyarország szerint a nyomozati iratok és a lehallgatási anyagok alapján bizony sok-sok politikusnak kellett volna kellemetlenül éreznie magát. A párt ezért írásbeli kérdéssel fordul Rogán Antal és Pintér Sándor miniszterekhez, valamint Polt Péter legfőbb ügyészhez, adjanak magyarázatot a rejtélyekre.

Vizoviczki

Mint ismeretes, a napokban ismertette a hírhedt diszkóbáró, V. László ügyének nyomozati anyagait az egyik hírportál, amelyekben vallomások és titkos lehallgatások során szerzett információk egyaránt szerepeltek.

A Párbeszéd Magyarországért szerint a napvilágot látott információk alapján felvetődik, hogy a nyomozás során nem tárták fel kellő mértékben a politikusi szálakat, de a 13 korrupt hatósági személy lebuktatása is vajmi kevésnek tűnik, ezért írásbeli kérdésekkel fordult az illetékesekhez, választ várva a nyomozati anyagok alapján felmerülő kérdésekre.

A párt szerint Rogán Antal miniszter neve többször szerepel a nyomozati iratokban, ezért magyarázattal tartozik a személyét ért kompromittáló mondatokkal kapcsolatban. Bár az, hogy beszélnek valakiről, nem jelenti azt, hogy bármiféle bűnügyhöz köze lenne (a szerk. ).

Az iratokban Rogán Antal mellett több más politikus neve is felmerült. Polt Péternek tisztáznia kell, hogy ezeket a politikusi szálakat miért nem igyekszik felderíteni az ügyészség.

Pintér Sándor végül arra adjon választ, hogyan lehetséges az, hogy csak 13 hivatalos személyt sikerült lebuktatni? Miközben V. László és bandája egész Budapesten érinthetetlen volt.

A monstre Vizo-ügy, amely több büntetőeljárás keretében fut és zajlik több rendőr vádlott, de igazi nagy főrendőrök nincsenek a bíróság előtt. Hivatalnokok sem ülnek sűrűn a vádlottak közt.

Tény, hogy valahogy a drogkereskedelem is kimaradt a vádiratokból, holott az Esti Újság úgy tudja, hogy a Szigeten volt egy komplett orvosi terem, szinte szuper felszerelésekkel, hogy a belőtt fiatalok ott józanodjanak, a vezetés ugyanis különösen figyelt arra, hogy ki ne jussanak a túlságos bedrogozott vendégek.