hirdetés

Úgy tujduk Fideszes párt társától vette meg Papcsák Ferenc Zuglónak az erdélyi faházat. Az eladó az a Pesti Imre, aki nemcsak a Budapesti Kormány Hivatal vezetője volt, de az önkormányzati választásokért is felelős személy. Így érthető némiképp, hogy miért a bukott Papcsák kiskegyeltjét Rozgonyi Zoltánt indítja a Fidesz az önkormányzati választásokon, ami már most elkönyvelhető tuti bukásnak.

Papcsak_Ferenc_

Az elmúlt két évben összesen hat vendégéjszakára adták ki a zuglói önkormányzat erdélyi házát, írja az egyik hírportál. Ha ebben a tempóban megy tovább a csíkszeredai ingatlan hasznosítása, 740 év alatt sem fog megtérülni Papcsák Ferenc polgármester egyik utolsó beruházása. Pedig az volt a terv, hogy a beruházás révén megkönnyítik a zuglói diákoknak, tanároknak, tisztviselőknek a kapcsolattartást a testvérvárossal. Az önkormányzat sikersztoriként próbálja eladni az ingatlanvásárlást, pedig a kihasználatlan vendégház felügyeletéért havi 80 ezer forintot fizetnek a csíkszeredai telekszomszédnak.
Természetesen Papcsák úr véleményét és válaszát is leközöljük az alábbiakban – áll a sajtóközleményben.

Zugló vagyona gyarapodott az erdélyi vendégházzal

Zugló Önkormányzata az online médiában gerjesztett újabb hisztériakeltő cikkre reagálva, az alábbi közleményben tájékoztatja a közvéleményt a tulajdonában lévő erdélyi vendégházzal kapcsolatban. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország különböző településéhez, megyei jogú városához, valamint a főváros több kerületéhez hasonlóan végre Zugló Önkormányzatának is sikerült ingatlant vásárolnia Erdélyben, a határainkon túli legjelentősebb tömbben élő magyarlakta Székelyföldön, ahol Zuglónak két testvértelepülése – Alsósákos és Csíkcsicsó – is található. Az ingatlanvásárlással Zugló a kerület azon vagyonát gyarapította, mely a jelen önkormányzati ciklusban közel négy alatt összesen 6 milliárd értékű ingatlanvagyonnal gyarapodott az előző ciklushoz képest. Míg az előző, szocialista-liberális városvezetés eladósította a várost, felélte vagyonát addig a jelenlegi vezetés 8 milliárd forint értékű adósságállománytól szabadította meg Zuglót, 2 milliárd forint plusszal teljesítve a zárszámadást.
A testvérkapcsolatok ápolása és erősítése érdekében a csíkzsögödi vendégház ajtaja valamennyi Zuglóban tanuló diák, intézményi dolgozó valamint a családok, az idősek és a rászorulók előtt nyitva áll.

Mindez jól hangzik, de a Zuglói Vagyonkezelőből eltűnt közel 1 milliárd forint, ami miatt rendőrségi nyomozás van folyamatban. Ráadásul az ÁSz is vigorcső alá vette ZUglót, mert nagyon nagy bajok vannak gazdaságilag.