hirdetés

A jövő héten ismét kezdeményezi a Jobbik, hogy a büntető törvénykönyv módosításával teremtsék meg a kémiai kasztráció lehetőségét a gyermekek elleni szexuális bűncselekmények elkövetői esetében – közölte Dúró Dóra, a párt frakcióvezető-helyettese.
dúró dóraElmondása szerint azt szeretnék elérni, hogy az ilyen cselekményekben először elmarasztaltak önkéntesen vethessék alá magukat az eljárásnak, a visszaesők számára pedig tegyék azt kötelezővé. A politikus hangsúlyozta, hogy az ilyen cselekmények esetében nagyon magas a visszaesők aránya, miközben különleges védelmet kell kapniuk a gyerekeknek.

Nyitottak vagyunk arra, hogy ha azt szakmai érvek és indokok alátámasztják, szélesebb körre is kiterjesszük ezt – közölte a jobbikos politikus.

Dúró Dóra szerint a felnőttek elleni szexuális cselekményekre is kiterjesztenék-e az intézkedést.
Most adunk egy harmadik lehetőséget a Fidesz–KDNP-többségnek, hogy ne csak a szavak szintjén, hanem a jogszabályok szintjén is, valóban védjük ezeket a társadalmilag kiszolgáltatott csoportokat – mondta a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Hasonló törvényt vezettek be pár hónapja a Fülöp szigeteken egy pedofil botrány miatt. A szakemberek szerint azonban ez a megoldás nem sokat ér, mert hormonokkal vissza lehet állítani mindent és ez a kémiai kasztráció csak átmeneti megoldás.