hirdetés

Megkapta a köztársasági elnöki kegyelmet a Portik-ügy azon koronatanúja, akinek a vallomását fel sem használta a bíróság mert tele volt kamuval. A kecskeméti maffiaperben 12 évre ítélt egykori keresztapa, R. László így örülhet. A rendőrség illetékes vezetői pedig a Móri brutális és egynem balul sült nyomozás után újabb blamához adták a nevüket.
A rendőrség ésa R.László közötti alku része volt, hogy köztársasági elnöki kegyelmet kap a pentito maffia vezér, ha Portikra és társaira terhelő vallomást tesz. Nos R. megtette ezt, s Portikot el is ítélték . A bíróság azonban épp R.László vallomását kirekesztette, mert használhatatlan, azaz tele van kamuval. Így jókora pofont kapott íR.László de úgy tűnik a hazugság nem akadály ahhoz, hogy valaki köztársasági kegyelmet kapjon. Itt a jeles példa reá.
MInt ismeretes R. László büntetés-félbeszakítás címén, az akkori hírek szerint egészségügyi okokra hivatkozva szabadult. Akkor még úgy volt, hogy ha felgyógyul, a büntetéséből fennmaradt két és fél évet le kell ülnie. Azonban a szabadulás ára az volt, hogy beszámoljon a kilencvenes évek leszámolás sorozatáról. Úgy tudjuk, a rendőrség és Radnai közötti alkuban az is szerepelt, hogy arccal és névvel kell vállalnia a tanúskodást.