hirdetés

Hosszú triplázott. Katinkának nincs legyőzője egyelőre, hisz a 200 méter vegyest is simán megnyerte, bár szerinte nehéz volt. Mindegy is, Katinka az úszók királynője mától. Férje pedig bebizonyította, a legjobb edző, talán itt is lenne az ideje Gyárfás Tamásnak azon gondolkozni, hogy a magyar úszóválogatottat Shane Tusup vezesse, hisz csak az ő módszere tud aranyat hozni.

hosszú olimpikon-euronews

A riválisok nem bírnak vele, de önmagával is verseng Hosszú Katinka. A riói ötkarikás játékokon a 400 méter vegyes, a 100 méter hát és a 200 méter vegyest is megnyerő klasszis vélhetően azért ilyen kiváló, mert sosincs megelégedve önmagával. Az éremosztót követően keményen kritizálta a teljesítményét.

– Amit lehetett, elrontottam ma! Ezen a 200 vegyesen a rajt, a fordulók sem sikerültek, úgy, ahogyan szerettem volna. Valamiért nem tudtam annyira koncentrálni, mint tegnap a 100 háton. Nagy szerencsének és persze az elvégzett rengeteg munkának köszönhető, így is sikerült nyernem, hogy nem úsztam meg a legjobbamat – értékelt Hosszú Katinka a verseny után.

Hosszú tehát nincsen „elszállva” magától, míg mások őrjöngve ünnepelnének, ő a hibákat keresi, amelyeket ki akar javítani.

Nem ez volt az utolsó száma az olimpián, hiszen ma este 19.34-től a 4 × 200 gyorsváltó tagjaként, csütörtökön 19.40-kor pedig a 200 méter hátúszásban áll rajthoz.