hirdetés

Katinka első olimpiai aranya is megvan. Hosszú Katinka már hét éve üldözte a 400 méter vegyes úszás aktuális világcsúcsát, amelyet végül a riói olimpia nyitónapján sikerült meg is döntenie. Azt, hogy ennyire jól sikerül a rajt, nem gondoltam volna – mondta a magyar világklasszis.

hosszú olimpia

– Nagyon jól ment az úszás, de tudtam, hogy a döntőben még jobb lesz. Azt azonban, hogy ennyire jól sikerül, nem gondoltam volna – nyilatkozta az eredményhirdetést követően a 27 éves klasszis.

Hosszú a kínai Je Si-ven 2012-es londoni játékokon elért 4:28,43 perces rekordjából 4:26,36 perces teljesítményével több mint két másodpercet jobbat úszott.

Hosszú ideje üldöztem, nagyjából hét éve gondolok rá – tette hozzá az ötszörös világbajnok, és már olimpiai bajnok Katinka, aki a mostani csúcsdöntéssel – a 25 méteres medencéseket is beleszámítva – mind az öt vegyesúszó-szám világrekordjának birtokosa lett.

– Az elmúlt négy évben nem volt olyan, hogy egyetlen napnál többet kihagyjak, de megérte – mondta Hosszú Katinka, aki szerint egy sportolónak folyamatosan bizonyítania kell a környezetének, ezúttal azonban saját magának is sikerült.

Katinka azonban még vízbe ugrik  száz méter háton, 200 métere vegyesen, és 200 méter pillangón is és a 4 × 200 méteres női gyorsváltónak is a tagja.