hirdetés

Bonyolódik a miskolci kórház botrány. Hiába nyomoznak szervkereskedelem, kórlap hamisítás és csalás miatt az illetékes minisztérium nem tett látszat intézkedéseket. Az ellenzéki pártok támadják is emiatt Kásler minisztert. Az MSZP szerint Kásler elmulasztotta felfüggeszteni a súlyos bűncselekményekkel vádolt kórház vezetőit.

 

Kásler Miklós ismét bebizonyította az alkalmatlanságát, hiszen eddigi ismereteink szerint semmit sem lépett azok után, hogy közel egy éve kiderült, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban több súlyos bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálódnak a hatóságok. Az MSZP szerint a minimum az lett volna, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti az intézmény vezetőit.

Az ártatlanság vélelme megilleti a kórház vezetőségét is, azonban az ő irányításuk alatt merültek fel a súlyos vádak. Kásler miniszter azonban azzal, hogy továbbra is hagyta dolgozni az érintetteket, olyan mulasztást követhetett el, amivel a bizonyítékok eltüntetése és az összebeszélés lehetősége miatt megnehezítheti az ügy kivizsgálását.

Minél előbb tisztázni kell a kórház helyzetét, ezért az intézmény vezetőit az eljárások végéig fel kell függeszteni! A minisztériumnak, és a kórház vezetésének írásbeli kérdésem alapján pedig sürgősen be kell számolnia arról, hogy tettek-e bármilyen lépést az ügyben, egyáltalán indítottak-e belső vizsgálatot a regionálisan kétmillió ember ellátásáért felelős intézményben?- írta az MSZP.