hirdetés

Bekeményíthet az MLSZ. A szövetség vezetése ugyanis vizsgálja annak a lehetőségét, hogy kártérítési igényt jelentsen be azon szurkolókkal szemben, akik miatt zárt kapus meccsé nyilvánította az UEFA a Magyarország–Ferörer szigetek  Eb-selejtezőt. Mindez frappáns és jó ötlet, de aligha fog létrejönni és futurisztikus álom maximum,  ha a stadionban jelen lévő összes szurkolót kollektív felelősség elve alapján nem perlik. Hisz hogy ki énekelt és ordibált antiszemita rigmusokat, egyenként egészen biztosan még a szuper modern és high-tech Fradi-stadion kamerarendszere sem képes azonosítani. 

Market építő Zrt., Garancsi István, csányi Sándor, Orbán Viktor

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke arról beszélt, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy kártérítési igénnyel lépjenek fel azon drukkerek ellen, akik miatt zárt kapus lesz a Magyarország–Feröer Eb-selejtező.

Mint ismeretes, az UEFA azt követően záratta be a stadiont, hogy a szeptember 4-i magyar–román selejtezőn rasszista bekiabálások voltak a lelátón. Csányi Sándor szerint akár kártérítési igénnyel is felléphetnek az elkövetők ellen, ennek a hátterét most vizsgálják.

Vagy ártó szándékkal, vagy alacsony IQ-val érkeztek a meccsre – mondta a rasszista bekiabálókról Csányi, aki azt is hozzátette, hogy a következő szankció a pontlevonás lehet, ezt mindenképpen el akarják kerülni.

Nos, az elnök terve brutálisan jó, és a szurkolókártyás, szkenneres cucc sem kellene. Azonban olyan kamerarendszere bizony még a Fradinak sincs, amely a rasszista rigmusokat éneklő, kiabáló személyeket egyenként tudná azonosítani az adott hanghoz kötve. Azaz  nem tud olyan kép- és hangfelvételt készíteni, amely egy az egyben bizonyító erejű lehetne. Így a kártérítés elve is picit megmosolyogtató. Bár ötletnek parádés ez tény. Persze a legjobb az lenne, ha az adott szektort vagy az egész stadiont beperelné az MLSZ a kollektív felelősség elvén, és mindenki majd kap egy csekket, egy pár tízezer forintosat, és mehet a kasszához, hisz nem akadályozták meg a szurkolók rasszista bekiabálását.