hirdetés

Bár a választási kampányban épp a Fidesz támadta igen keményen Karácsony Gergelyt, hogy korábban azt állította a debreceni egyetemen, hogy hát nem igazán szereti az MSZP-t, azaz a baloldalt, s lássunk csodát. Pár hónap alatt ez az állítás igazzá vált. Ezen lejárató mondatokat terjesztő Fideszes ellenfelét Rozgonyi Zoltánt nevezte ki ugyanis alpolgármesternek Zugló fő városatyája. Karácsony bizony így keményen szembeköpte a baloldalt, akik nélkül bizony nemhogy polgármester, de képviselő sem lehetett volna. Persze lehet mindez csak egy ügyes színjáték. 

karácsony -tóth

Karácsony Gergely polgármester kezdeményezésére a képviselő-testület Zugló alpolgármesterévé választotta Rozgonyi Zoltánt a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjét. Az MSZP frakció nemmel szavazott a polgármester fura lépésére. Úgy tudjuk Karácsony az MSZP-s alpolgármestert Hajdút le is akarta váltani és annak rokonát a Zuglói Vagyonkezelő vezetőjét is szintén. Erre azonban most nem került sor. Több napig ment a csata az MSZP helyi vezetése és Karácsony között.

Az ügy érdekessége, hogy Karácsony ezek után simán leváltatja a nemrég kinevezett baloldali hivatalnokokat, cégvezetőket, hisz szüksége nincs már rájuk. Legalábbis azt hiszi.

Tény kérdése,hogy Karácsony nagyon nagy hibát vétett, hisz az előző négy év kétes ügyeit nem világította át és esze ágában sincs ezt megtenni, hisz akkor frissen nevezett alpolgármestere is lehet, hogy magyarázkodhatna,hisz Papcsák Ferenc hű bizalmasa volt. S mint közismert Papcsák ideje alatt a kétes közbeszerzések miatt, a fura nyertes cégek, s a ki nem fizetett alvállalkozók miatt súlyos milliárdok tűntek  el.

A szavazás megkezdése előtt az MSZP frakció közölte nem támogatja Rozgonyi Zoltán jelölését. Karácsony Gergely polgármester sajnálatosnak nevezte az MSZP döntését, ugyanis véleménye szerint Zugló érdeke, hogy a választók akaratát tükröző, stabil többségen alapuló együttműködés legyen a meghatározó a kerületben. A városatyák Rozgonyi Zoltánt 12 igen, 8 nem és 2 tartózkodás mellett választotta meg alpolgármesternek. Rozgonyira szavazott többek között az LMP képviselője is ami több mint érdekes, kíváncsian várjuk mindehhez mit szól majd Schiffer András LMP vezető,hisz több feljelentést is tettek anno a Papcsák-Rozgonyi vezette Fideszes kettős vezette kerület furcsaságai miatt.

Az új alpolgármestere elmondta, tevékenységével Zugló érdekét kívánja szolgálni. Munkája során továbbra is kompromisszumra és együttműködésre törekszik minden politikai erővel.