hirdetés

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere péntek délután Facebook-oldalán jelentette be, hogy felfüggeszti a kilakoltatásokat a fővárosban. A kerékpáros főpolgármester úgy tűnik mégsem az MSZP vagy a DK de még csak nem is a zuglói Fideszesek bábja.

 

Az új főpolgármester belehúzott. Kerékpárral nam sok magyar politikus jár dolgozni, talán a csak a Fidesz főkerékpárosa Révész Máriusz, de ő is inkább hétvégente a családdal. Karácsony azonban nem volt rest nyeregbe pattanni. S hipp-hopp itt a második nagy húzása. Leálltja Budapesten a kilakoltatásokat. Karácsony a posztjában Budapest alkotmányát idézte, miszerint
A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen.

Mint írta, az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról intézkedett.
Ez volt az első lépés. A feladatunk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsunk egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni – közölte a főpolgármester.

Úgy tűnik a végrehajtók most komoly falakba fognak ütközni és az üresen álló lakások elérhetőek lesznek mindenkinek.