hirdetés

Kamaszok gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel a pusztaszemesi nyugdíjast. A fiatalokat egy 13 éves lány is segítette de a gyilkosságból ő kimaradt. A megölt áldozat a szakértők szerint túlélhette volna a brutális rablótámadást, ha nem gyújtják rá a házát. A kamasz rabló-gyilkosok akár életfogytig tartó büntetésre is számíthatnak, tettüket beismerték.

kamasz gyilkosok

Előre eltervezték nem csak a rablást, de a gyilkosságot is – mondta a pusztaszemesi tragédiáról Szijártó István ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese az eset kapcsán csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.
A nyugdíjas férfinak azért kellett meghalnia, mert ismerte támadóit.

A gyilkosok, illetve egy gyermekkorú andocsi lánytársuk már fél órával a kedd délutáni emberölés után a rendőrök látókörébe került: a buszmegállóban igazoltatták őket a falut lezáró egyenruhások. A trió tagjai azt állították, a Balatonon voltak, s Tabra utaznak tovább. Miután hamarosan elég bizonyíték gyűlt össze ellenük, a kisváros buszállomásán el is fogták őket a nyomozók,s a siófoki kihallgatáson beismerték a gyilkosságot.

A banda 13 éves lány tagja kihívta beszélgetni a kapuhoz az áldozatot, társai eközben bemásztak a spejzablakon, s elvittek hetvenezer forintot. Amit hamar elköltöttek, így kedden ugyanezzel a módszerrel próbálkoztak, ám ekkor már csak hatezer forintot találtak. Ezt kevesellték, így némi tanácskozás után úgy döntöttek, kirabolják és meggyilkolják az áldozatot. A két fiatal férfi férfi a lányt hátrahagyva megvárta, míg leendő áldozatuk elmegy otthonról, s elbújtak a házban, aztán lesből rátámadtak a hazatérőre, akit egy sörös üveggel leütöttek. Ezután bottal és székkel ütötték a földön fekvő idős embert, majd átkutatták a házat.

Néhány bizsuékszert, mobilt és fényképezőt találtak csak – jegyezte meg Szijártó István –, viszont az eldugott pénzt nem lelték, aztán a házban talált hígítót szétlocsolták és meggyújtották, majd elmenekültek. Egyiküknek véres lett a nadrágszára, így levágta.
Az orvosi vizsgálat megállapította, áldozatuk életveszélyes, de nem halálos sérüléseket szenvedett, vagyis ha nem ég bent a házban, megmenekülhetett volna.