hirdetés

Vége a nagyköveti pedofil botránynak. Hiába fakadt ki deutsch Tamás is a Fidesz EU parlamenti képviselője is az enyhének tűnő ítélet miatt. A birósági ítéletet ha tetszik, ha nem el kell fogadni Kaleta ex-nagykövet ügyében is. Az ügyészség elfogadta a felfüggesztett ítéletet, hisz Kaleta beismert mindent a bíróság elött.

 

Az ügyészség eleve felfüggesztett börtönbüntetést kért a pedofil felvételekkel lebukó volt diplomatára, arra az esetre, ha beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség elfogadta a Kaleta Gábor ex-nagykövetre kiszabott ítéletet, így amennyiben a döntés a volt perui nagykövetnek is megfelel, felfüggesztett szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel megúszhatja a pedofilbotrányát.

Kaletára egy év, két év hat hónapra felfüggesztett börtön-, valamint 540 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság a múlt héten, akinek különböző számítástechnikai eszközein 19 ezer, kiskorúakról készült pornográf fényképet találtak. A diplomata ügyvédje azt mondta, védence mélyen vallásos ember, és gyötri a lelkiismeret-furdalás. Hiába neki is van ilyenje.

A döntés után mind a védelem, mind az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. A Fővárosi Főügyészség azt közölte, tudomásul veszik az ítéletet. Nem is tehettek mást.

A vádhatóság csupán felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérő indítványuk lényegileg megfelelt a Fővárosi Főügyészség illetékességi területén működő bíróságok büntetéskiszabási gyakorlatának.
Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását pedig akkor látta indokoltnak az ügyészség, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bíróság előtt beismer és lemond a tárgyalási jogáról. A vádlott pedig így tett.

( Kiss J.)