hirdetés

A Fidesznek elege lett Juhászból. Éppen ezért a budapesti Fidesz vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben – közölte a Fidesz budapesti szervezete. Álláspontjuk szerint az ellenzéki politikus, aki hol az V. kerület fura ingatlanügyeit teregeti ki, hol a miniszterelnök Orbán Viktor vagyona után érdeklődik, vagy pedig annak rokonai barátai után nyomozgat.

juhász péter-444.hu

A Fidesz fővárosi szervezete a vizsgálatot azért kezdeményezi, mert álláspontjuk szerint Juhász Péter nem tisztázta a kérdéseiket, miszerint: hogyan tudja bevallott jövedelméből luxus-életkörülményeit finanszírozni? Miből él? Kik finanszírozzák életmódját? Kitől és mennyi adományt kap? Miért titkolta el ezeket vagyonnyilatkozatából?

Vasárnap Hollik István, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője hasonló témában tartott sajtótájékoztatót, ezen részt vett váratlanul Juhász Péter is, amelynek során  Juhász megköszönte a vele való sok törődést. Mindez pedig rendesen megzavarta a fideszes eseményt, úgy tűnt.

Hollik István akkor azt kérdezte, az Együtt társelnöke miként tud egy 130 négyzetméteres lakást bérelni a II. kerületben, amelynek piaci bérleti díja havonta 420-460 ezer forint között van, ha vagyonnyilatkozata alapján ennél kevesebb jövedelemmel rendelkezik.

Rákérdezett arra is, hogy Juhász Péter vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel, hogy magánadományokból is rendelkezik bevétellel, ahogy arról egy televíziós interjújában is beszélt.

Hollik István végül idézte Juhász Péter egy korábbi munkatársát, aki szerint az Együtt társelnöke a Milla nevű civil szervezetnek adott pénzeket élte fel.

Juhász Péter a pulpitusra lépve fejtette ki válaszait. Elmondta, hogy a szóban forgó lakásért havonta 200 ezer forintot fizet. A támogatásokról azért nem számolt be vagyonnyilatkozatában, mert azok egyike sem lépte át az évi 150 ezer forintot, a Millában pedig soha nem volt köze pénzfelvételhez.

Ezt követően köszönetet mondott a Fidesznek és a TV2-nek, amiért – mint mondta – multimilliomossá tették őt, hiszen közvetítésükkel többmillió forintnyi adományt kapott.

Köszönöm nekik, hogy kihúztak a szarból – fogalmazott, majd úgy folytatta: nem fogok leszállni Orbán Viktor vagyonosodásáról.

(Fotó: 444)