hirdetés

Lemondott a Belvárosi Ingatlan mutyit kirobbantó képviselő. Juhász Péter nem akar asszisztálni az általa lopásnak nevezett tevékenységhez, ezért hagyta ott az V. kerület bizottságát, s nem hajlandó a Rogán Antal által korábban vezetett kerület közgyűlésére se bejárni. Juhász a jelenlegi polgármesternek Szentgyörgyvölgyi Péternek is adott útravalót, közölte: neki nincs mentelmi joga és nehogy úgy járjon, hogy ő tolják majd előre az ingatlan botrányok miatt áldozati báránynak .

 juhász-szentgyörgyvölgyi

Juhász Péter a belvárosi önkormányzat bizottsági ülésének elején jelentette be: lemond bizottsági tagságáról. A politikus így már csak a kerületi óvodákért és tanulmányi ösztöndíjakért felelős oktatási bizottságban kapott helyet, azonban a közgyűlés munkájában sem vesz részt .  Juhász azzal indokolta döntését, hogy nem akar részt venni a lopásban, amit a közvélemény a belváros homályos ingatlanértékesítési ügyleteiként ismert meg. Felszólalása végén átadta azt a feljelentést, amit december 29-én tett a Fővárosi Főügyészségnél.

Ahogyan korábban hírt adtunk róla, a feljelentés tárgya „a Belváros-Lipótváros Önkormányzata ingatlanvagyonának értékesítésekor éveken át folytatott jogszabálysértő gyakorlat, mely összességében és egyes elemeiben is különösen jelentős kárt, vagyoni hátrányt okozott az önkormányzat, a magyar államnak, illetve az állampolgárok számára.

A mai testületi ülésről kijöttem, mert nem vagyok hajlandó asszisztálni a rabláshoz. Ennek szellemében még ott helyben lemondtam bizottsági helyemről, hogy semmilyen módon ne kötődhessen a nevem ezeknek a döntéseknek az előkészítéséhez. Képviselői mandátumomat megtartom, mert ennek révén jutok hozzá a dokumentumokhoz. Átadtam Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesternek a feljelentést, amiben részletesen leírtuk, hogy miért bűncselekmény, amit művelnek. Figyelmeztettem a polgármestert – hogy szemben Rogán Antallal -, őt nem védi mentelmi jog, ő hamarabb fog börtönbe kerülni. Már az ő aláírása szerepel ugyanis a Klotild-palota adásvételi szerződésén, amit 180.000.-Ft/nm-ért adtak el. – mondta Juhász  Péter, képviselő.

( Fotó: Origo )