hirdetés

Budapest is befehéredik. Sőt a havazás miatt kilenc megyére adott ki hétfőre figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, néhol a hegyekben akár 20 centiméter körüli hó is hullhat.

 

Bár Karácsonykor nagyon vártuk nem mindenhol volt fehér az ünnep. De ami késik nem múlik. Most Budapest is megkapja a havat és 9 másik megye is. Sok hó várható.

Aki autózik és nyári gumijai vannak az jobb, ha tömegközlekedik, aki útnak indul az azért, hólapátot és sok meleg teát tegyen az autójába, telefontöltőt se felejtsük el, kitudja hol lesz dugó.

Hétfőn az ország középső és keleti részein hullhat 5 centiméternél magasabban vizes, tapadó hó – a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység egyes részein 10 centiméternél, a hegyekben pedig akár 20 centiméternél is több friss hó hullhat. Az ország nyugati részein legfejlebb 5 centiméter magasságban alakul ki hóréteg, nyugatra haladva egyre kevesebb.

Hétfőre a havazás miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Napközben néhol kisüthet a nap, de az északkeleti, keleti megyékben tartósan szürke lesz az ég. Szeles lesz az idő a nap első felében, és míg a nyugati részeken hidegebb, a Nyírségben melegebb idő várható. -5 és +5 fok között alakulnak a minimumok, a maximumhőmérséklet 0 és +6 fok között lesz.
Napközben is jöhet a fagy, és havazni is fog a következő napokban az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, írja az MTI.

Kedden eleinte borult idő lesz, de délután már felszakadozhat a felhőzet. Néhol lehet hószállingózás, havazás, de a legtöbb helyen inkább erős szél várható. A mimimumok -5 és 0 fok körül, a maximumok -1 és +5 fok körül alakulnak.

(cst)