hirdetés

Botrány Battonyán. 142 fiatalt vittek kórházba a helyi kukoricacímerező táborból. A kukoricást állítólag idegméreggel permetezték korábban. Az ügyben a rendőrség már nyomoz. Az, hogy miért engedték a vegyszeres földre a diákokat, egyelőre rejtély. 

kukorica permetezés-agrárszektro

Nagy erőkkel vizsgálódik a rendőrség amiatt, hogy Battonyán idegméreggel kezelt kukoricatáblába küldték dolgozni azokat az erdélyi diákokat, akik egy helyi címerezőtáborban vettek részt a Békés megyei településen. A 142 diákot Békés és Csongrád megyei kórházakba vittek, ahol egy napig megfigyelés alatt tartották őket. Egyikükön sem jelentkeztek rosszullét vagy betegség jelei, de a tábort szervező cég vegyésze szeretett volna biztos lenni abban, hogy nem történt egészségkárosodás – írta a Délmagyarország.

A kft. saját földjein dolgoztatja a diákokat. A cégvezetőt eddig nem sikerült elérni, mert a honlapjukon szereplő számok már nem aktuálisak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt mondta: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást rendeltek el, a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és földművelésügyi főosztályával együtt vizsgálják a részleteket.

A székelyudvarhelyi középiskolások egyébként tíz éve rendszeresen járnak a battonyai címerezőtáborba.

(Fotó: illusztráció, Agrárszektor)