hirdetés

Több mint fura, hogy épp akkor van egy elfuserált robbantás, amikor pár nap múlva lesz a kvótanépszavazás arról, hogy ide egy migránsokat se telepítsen az unió. A Teréz körúti detonációt egy házi készítésű csőbomba okozhatta. Az elkövető pedig figyelt arra, hogy lehetőleg senki se sérüljön meg halálosan.

terez-krt-robbanas-mihadakHivatalosan ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben. A detonációban két rendőr megsérült. Feltehetőleg házilag készített pokolgép robbant, mert rengeteg szöget találtak a helyszínelők, ami arra utalhat, hogy csőbomba robbant. A merénylő vélhetőleg azért tette ide a bombát, mert nem akart nagy pusztítást, hisz pár méterrel beljebb sok szórakozóhely van.

A police.hu-n olvasható rendőrségi közlemény szerint 22:30 körül történt a robbanás, amelyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, és mindkettőjüket kórházba szállították.
A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek –áll a tájékoztatásban.
A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.
Korábban az OKF arról adott ki tájékoztatást, hogy a robbanást követően tűz nem keletkezett. Az érintett épületet a fővárosi hivatásos tűzoltók átvizsgálják, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A kordonon belülre senkit nem engednek, a benn tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. A tűzoltók, a mentők és a BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek.
A robbanás miatt a BKK több járata is megváltozott útvonalon közlekedik: A 4-es és a 6-os villamospótló autóbuszok nem érintik a Wesselényi utca és a Király utca megállóhelyeket, a 70-es és a 78-as trolibusz pedig a Akácfa utca, Király utca / Erzsébet körút, Izabella utca / Király utca megállóhelyeket.

A robbanás környékén állítólag sok szöget találtak, ami arra utalhat, hogy egy csőbomba robbant. Azonban az elkövető nem akart nagy áldozatokkal járó detonációt, úgy tűnik, épp ezért tette a bombát ide a körútra, amelytől nem messze rengeteg szórakozóhely található, de itt nagy mozgás nincsen.

Az is érdekes, és elgondolkodtató, hogy ez az elfuserált robbantás épp akkor van, amikor pár nap múlva a migráns- és kvótaellenes népszavazás elkezdődik. Így a bizonytalan szavazókban is riadalom, egyfajta félelem alakul ki. Azaz nagyon jókor jött, ha így vesszük, ez a sajnálatos esemény azoknak, akik gerjesztik Magyarországon a migránsellenes hangulatot és, akik folyamatosan azt szajkózzák, ezek a szerencsétlen menekültek akár terroristák is lehetnek. Tény, ezzel szemben, hogy az eddigi európai merényleteket uniós állampolgárok követték el, akik már itt születtek Európában.

(Fotó: Mihádák–MTI)