hirdetés

A szexuális erőszak gyanújába kevert  olimpiai bajnok Kósz Zoltán vizílabdázó, valamint Petőváry Zsolt a Kópé Uvse Facebook-oldalán reagált a napok óta tartó vádakra. Az ügyben még nem gyanúsítottak meg senkit és nem is fognak a szakértői vélemények elkészüléséig. Mint ismeretes egy 13 éves kislány állítja a sportolók szexuális kapcsolatot tartottak fenn vele.  A sportolók állnak a vizsgálatok elé és ártatlannak tartják magukat. Igaz Kószt és épp Petővárit 2007-ben elítélték amikor hatósági személyekkel keveredtek konfliktusba.  

 

kósz-petőváryA sportolók a bejegyzésükben megköszönik a támogatást, mint írták, nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül.

Kedves Barátaink!
Szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a bíztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem!
Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül!
Az élet és a munka természetesen addig sem áll meg!
Nemsokára kezdődnek a bajnokságok.
Edzések, oktatások a szokott időben a szokott helyen!
Szervusztok!
Zsolt és Zoli

Mint ismert egy most 13 éves kislány szülei jelentették fel a két sportolót, mert a kislány állítása szerint még 11 éves korában szexuális kapcsolata volt velük. Ez a törvények szerint nemi erőszaknak számít.

A rendőrség nyomozást is indított. Feltehetőleg nem lesz gyors az ügy felderítése, hisz komoly igazságügyi szakértők hadát kell majd felkérni, akik minimum 60-90 nap alatt nem fognak tudni véleményt mondani, hisz mindenki leterhelt, s egy  szakvélemény elkészítése ennyi időt igénybe fog venni. Ezután ki kell mindenkit hallgatni, ami szintén idő.  S jó pár hónapig az ügyben fejlemény, megszüntetés vagy gyanúsítás nem is várható.

A két most megvádolt sportolónak 2007-ben egyébként volt már ügye az igazságszolgáltatással, sőt vádlottak is lettek és el is marasztalták őket, ami nem jó ómen. Egyiküket pénzbírságra, míg a másikat felfüggesztett büntetésre ítélték, mert egy rendőri igazoltatás torkollott csúnya balhéba.

(Fotó: archív )