hirdetés

Elkapták a dél-budapesti drogdílert a BRFK nyomozói egy összehangolt akció során. A drogkereskedő igen amatőr volt, hisz a házkutatás során közel 18 millió forintnyi kábítószert foglaltak le tőle. A drogkereskedő hosszú időt fog eltölteni a dutyiban úgy tűnik.

 

A police.hu által kiadott közleményben foglaltak szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószerbűnözés Elleni Osztály és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály közös előkésztő munkájának eredményeként 2022. május 25-én 18 órakor a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály közreműködésével a XX. kerületben ütöttek rajta a feltételezett kábítószer-kereskedőn.

A nyomozás során kiderült, hogy S. Attila napi rendszerességgel adott el különféle illegális drogokat Dél-Pest régiójában. Elsősorban Csepelen és az agglomerációban értékesítette ezeket a veszélyes szereket.

A budapesti rendőrök a férfi lakását, járműveit és az ingatlanhoz tartozó tároló-helyiséget kábítószerkereső kutya segítségével vizsgálták át, melynek során kábítószergyanús anyagokat – az előzetes adatok szerint bruttó 2,5 kilogramm marihuánát, 2,6 kilogramm amfetamint és 71 gramm kokaint – találtak, melyek feketepiaci értéke megközelíti a 18 millió forintot – olvasható a közleményben.

A nyomozók lefoglaltak a drogdílertől egy luxus BMW terepjárót, egy nagy értékű kvadot, és több mint egymillió forintot. A férfi feltehetőleg a drogból vásárolta a luxus Verákat, amelytől végleg elbúcsúzhat.

A BRFK Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói a 35 éves S. Attilát kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

( Cs.T.)